Magic Marine 2019 Zoom8 European Championships

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Dato

Onsdag d. 17 April

}

Tid

Sted

Kaløvig

Zoom8 Europamesterskabet

Endnu engang står Sailing Aarhus i samarbejde med Kaløvig Bådelaug som arrangør af et internationalt mesterskab, når Zoom8 Europamesterskabet skal afvikles i Aarhus fra onsdag den 17. april 2019. Eventen starter med måling, træningskapsejlads og officiel åbning, hvorefter der sejles fra torsdag til søndag i påsken, om selve mesterskabet i farvandet lige ud for Kaløvig Bådelaug.

At Zoom8-klassen peger på Kaløvig Bådelaug og Sailing Aarhus som arrangør skyldes blandt andet, at netop Kaløvig Bådelaug og Sailing Aarhus med stor succes stod for afviklingen af klassens VM i 2014. Danmark og specielt Aarhus har mange gode, unge sejlere i Zoom8 og at kunne sejle et Europamesterskab på hjemmebane, kan meget vel kaste medaljer af sig.

Gode traditioner for Zoom8 sejlads i Danmark

Zoom8-jollen er en forholdsvis ny en-personers ungdomsjolle – designet i 1992 af finsk-svenske Henrik Segercrantz. Den er ofte set som en middelvej mellem Optimistjollen og mere fysisk krævende joller som Europajollen. Der har længe været et behov for en båd til at fylde gabet ud efter Optimisten, og der har været flere forsøg. Zoom8’en er det eneste af disse forsøg, der er lykkedes. Den er hurtig og krævende at sejle. Idealvægten for Zoom8-sejlere ligger mellem 35 og 65 kg. Jolletypen har stor udbredelse i bl.a. Danmark, Sverige, Norge, Finland, Østrig, Holland, Estland, Letland og Rusland.

Et stærkt dansk felt

Når Zoom8 Boy’s and Girl’s European Championships, som mesterskabet officielt kaldes, skal afvikles, kan vi forvente et stort dansk felt. Vi forventer, at omkring 20-25 ungdomssejlere vil stille til start, og der burde være gode chancer for danske medaljer.