Arrangørerne Sailing Aarhus og X-Yachts har valgt at udsætte årets Gold Cup på grund af udsigter til forsamlingsloft og restriktioner. I stedet for i maj afvikles den store sejlerfest i Aarhus den 26. til 29. august i forbindelse med Sailing Aarhus Week.

70 både havde på forhånd meldt sig på banen til pinsens X-Yachts Gold Cup 2021 i Aarhus, men de mange sejlere fra ind- og udland må bevare tålmodigheden lidt endnu.

Sailing Aarhus og X-Yachts, der i fællesskab står for at afvikle årets Gold Cup, har efter seneste pressemøde i statsministeriet i februar besluttet udskyde det stort anlagte arrangement til den 26. – 29. august 2021. Det sker, fordi udsigterne til at gennemføre eventen på tilfredsstillende vis virker dystre med fortsatte restriktioner og forsamlingsloft.

– I samme periode afholdes Sailing Aarhus Week, hvor Sejlsportsligaen er til stede for afvikling af stævnet for 2. division. Det giver rigtig god mening at placere de to events i samme periode, eftersom vores ejer Ib Kunøe er hovedsponsor for Sejlsportsligaen, fortæller Kræn Brinck Nielsen, CEO hos X-Yachts.

Bedre vilkår for Gold Cup-fest til august

Sailing Aarhus og X-Yachts har været i løbende dialog over vinteren, hvor håbet har været at gennemføre eventen uden hindringer. Da det ikke længere var muligt, var beslutningen ikke svær at træffe, afslører Kræn Brinck Nielsen.

– Det var forbundet med megen tvivl, om vi skulle udsætte eventen; vores målsætning har hele tiden været at lave et brag af en Gold Cup-fest, så med den nuværende status på forsamlingsloftet var der ikke så meget at betænke sig på. Vi tror fuldt og fast på beslutningen om afvikling i august, forklarer han.

– Under de givne omstændigheder er det den bedste løsning for alle parter. Der kan selvfølgelig blive udfordringer, fordi allerede tilmeldte deltagere ikke kan være med i august, men så får de naturligvis refunderet deres deltagergebyr, fortæller Jon Koch Hansen, direktør i Sailing Aarhus.

Inden denne uges udgang modtager alle tilmeldte X-Yachts-ejere en besked om udsættelse og retningslinjer for det videre forløb.

– Vi glæder os fortsat meget til denne event sammen med X-Yachts, og vi håber, at så mange som muligt vil bakke op om eventen til august, slutter Jon Koch Hansen.