X-Yachts kigger igen mod Aarhus, når den traditionsrige X-Yachts Gold Cup i dagene fra 17. til 20. august 2023 skal gennemføres. Sailing Aarhus og X-Yachts forventer omkring 100 deltagende både og 800 sejlere på tværs af 8-10 nationer i Aarhus Internationale Sejlsportscenter plus cirka 200 Sejlsportsliga-sejlere i forbindelse med WOW DS DM.

”Never change a winning team”, lyder et velkendt ordsprog fra sportens verden. Og det vinder-hold vil igen bestå i 2023, hvor X-Yachts i samarbejde med Sailing Aarhus inviterer alle X-Yachts-ejere på gigantisk sejlerfest i Aarhus Internationale Sejlsportscenter efter en succesfuld eventafvikling i 2021, hvor også Sejlsportsligaen var med.

– Vi er enormt glade for at kunne trække X-Yachts Gold Cup til Aarhus igen. Vi havde et fantastisk samarbejde med Kræn (X-Yachts’ CEO, red.) og hans team i 2021. Det bygger vi videre på næste år. Sidst lå afviklingen i kølvandet på corona, men denne gang har vi frie tøjler og satser på den helt store sejlerfest uden begrænsninger i deltagerantal, fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen og tilføjer:

– Vi forventer alt i alt over 1.000 sejlere i Sejlsportscenteret i denne weekend i august, da vi samtidig med X-Yachts Gold Cup gennemfører WOW DS DM med Sejlsportsligaen. Det kan kun blive et brag af en fest.

800 X-Yachts-sejlere fra 8-10 nationer

Alene X-Yachts estimerer 100 både og 800 sejlere på tværs af 8-10 nationer til arrangementet, der finder sted 17.-20. august 2023 og ifølge X-Yachts er meget mere end blot en regatta. Det forklarer Kræn Brink Nielsen, der er CEO hos X-Yachts:

– Med Gold Cup’en samler vi X-Yachts familier fra nær og fjern til herlige sejladser på vandet, og uvurderligt samvær på land. Alle skal have en god oplevelse med hjem, uanset hvilken sejlermæssig erfaring de stiller med. Vores planlægning favner langt bredere end selve sejladserne på Aarhusbugten.

Sailing Aarhus sørger for kompetent afvikling i såvel familieklasserne som de lidt skrappere sportsklasser, men for langt de fleste tæller de sociale aktiviteter omkring stævnet højere. Det bliver der taget højde for med et program, som kulminerer lørdag aften i en solid sejlerfest med gallamiddag og liveband, tilføjer Kræn Brink Nielsen. Han ser desuden frem til at gentage X-Yachts-Sejlsportsliga-cocktailen – præcis som i 2021.

– Sejlsportsligaen er et virkelig godt projekt, der ligesom X-Yachts bifalder glæden ved sejlsporten. Det er af samme grund, at Ib Kunøe, der jo ejer X-Yachts, også er sponsor for ligaen. Vi må med et glimt i øjet konstatere, at deltagerne i ligastævnerne også bidrager til den festlige stemning, så for os er det en meget fin kombination af to skønne sejlerevents, slutter Kræn Brink Nielsen.

Foto: Peter Brøgger – Sejlsportsfoto