I denne weekend holder X-Yachts ”familiefest” i Aarhus for besætningerne fra 38 X-både hjemmehørende i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, USA og Chile. Eventen handler først og fremmest om den fælles glæde ved at sejle en X’er, og der er masser af sociale arrangementer indlagt. Men der dystes selvfølgelig også på vand, og Aarhusbugten viste sig i dag fra sin friske side med god vind fra nordøst.

I sportsklassen har bådene i dag dystet på en op-ned bane i to felter under og over 38´. Der blev afviklet fire sejladser i begge felter. X-37 DEN 125 fra Middelfart Sejlklub ligger nr. 1 i feltet under 38´, og i feltet over 38´ er det i sportsklassen XP 44’eren DEN 83 fra KDY, der er i spidsen.

Familie-klassen er også opdelt i to felter, som har været på distancesejlads, og det samme har feltet af både over 50´. Sejladsen “The Castle Experience” på 23 Sm. gik ind i bugten forbi Kalø Slotsruin-  og der blev både dystet på en mellemtid og en sluttid. I feltet under 38´ ligger X-35 DEN 125 fra Brejning Bådklub først, og i feltet over 38´ er det X 4.3 mk II DEN 134 fra Årøsund Bådelaug, der er i front.

Blandt bådene over 50´ fører X50’eren GER 6336 fra SVE efter første dag. Der bliver sejlet efter ORC, som er en international måleregel baseret på et handicap-system, der gør det muligt for de forskellige bådtyper at konkurrere mod hinanden.

Actionspækket lørdag

Hvis man kommer forbi Aarhus Ø lørdag formiddag, har man chancen for at se de mange X-både stævne ud på lørdagens distancesejladser, “The Bay- and Light Tower Tour”, men også for at opleve Sejlsportsligaens 2. division i aktion på vandet, DM i WOW (Women on Water) og afsejling af de 18 både i Blue Ribbon Cup, som er en distancesejlads mellem Kiel og Aarhus. I alt op mod 500 sejlere i og omkring Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Foto: Frederik Sivertsen © 2023