18-årige Niklas Lillelund fra Aarhus kan kalde sig ny ungdomsverdensmester i windsurfing-disciplinen windfoil. Det blev en realitet, da han sluttede som nr. 21 ved World Cup-stævnet i tyske Westerland og blev bedste deltager under 22 år i den samlede stilling.

Aarhus har fået en ny verdensmester i windsurfing efter en tæt, tæt afgørelse ved det sidste World Cup-stævne i Westerland, Tyskland. Niklas Lillelund er navnet på den unge mand, som med en 21. plads dermed blev bedste unge surfer i den samlede World Cup-stilling.

Niklas havde da også et pænt udgangspunkt efter de to første stævner i henholdsvis Japan og Spanien, men det holdt hårdt i tæt konkurrence med flere fra samme årgang.

Der er tale om windsurfing-disciplinen windfoil, som er et nyere windsurfing-konkurrence, hvor man har en lang carbon-mast under brættet i stedet for den traditionelle finne, så de i stedet foiler henover vandet.

Windfoil i spil som OL-disciplin

Selvom windfoil er en relativt ny disciplin, er den med i overvejelserne til et fremtidigt OL-program. I øjeblikket hedder windsurfingens OL-konkurrence R:SX, men den foregår på et tungere og ældre bræt og kan altså blive erstattet af windfoil.

Niklas Lillelund fortæller til den lokale presse, at beslutningen omkring hvorvidt windfoil bliver en del af OL-programmet har stor betydning for, hvilken vej han vælger at gå. Hvis det sker, kan det meget vel blive windfoil, han satser hårdt på.

Niklas Lillelund bor i Ryomgård og er tilknyttet Århus Windsurfing Klub, som han roser for et rigtig godt træningsmiljø i og omkring klubben.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Niklas Lillelund bliver verdensmester. I 2016 blev han nemlig U17-verdensmester. Om det bliver til flere verdensmesterskaber og OL-deltagelse må fremtiden vise, men mon ikke Niklas Lillelund bliver et navn, vi kommer til at høre meget mere til?