En navigationsfejl kostede sejren på ’kongeetapen’ fra København til Stockholm. Den danske båd med OL-sejler Jonas Warrer og far Peter fører samlet før mandagens etape, der går til Helsinki. Danskerne håber at kunne holde de fire konkurrenter bag sig i de sidste to sejladser.

Warrer-familien og resten af den danske besætning i Nord Stream Race har kurs mod sejren efter de første to distancer af kapsejladsen i Østersøen.

Først etape fra Kiel til København – som blev afkortet i begge ender – endte med en 2. plads, og på den 55 timer lange anden etape fra København til Stockholm lå danskerne længe til at vinde den såkaldte ’kongeetape’. Desværre gik båden den forkerte vej om en ø og måtte vende om. Det i en svensk sejr.

– Vi gik den forkerte vej rundt om nogle små øer, så vi var nødt til at sejle tilbage igen, da vi ellers var gået på grund. Det betød, at svenskerne indhentede os. Vi var pisseærgerlige, da det skete, og det er synd for navigatøren, men vi holder hovedet højt, selvom svenskerne tog sejren, fortalte Peter Warrer til Ritzau efter sejladsen. Det handler stadig om at vinde, tilføjer han:

– Vi går helt klart efter at vinde. Vi ville selvfølgelig gerne have vundet kongeetapen, men det vigtigste er trods alt den samlede sejr, og at vi fører.

Følg den danske båd live

Halvvejs gennem de fire sejladser i Østersøen er danskerne som nævnt i spidsen efter to 2. pladser. Nu gælder det i de to resterende om at holde Sverige, Finland, Tyskland og Rusland bag sig. Den plan skal føres ud i livet mandag, hvor turen går til Helsinki. Distancen forventes at tage halvandet døgn.

4. og sidste etape starter og slutter i den finske hovedstad, efter at den oprindeligt planlagte tur til St. Petersborg blev sløjfet som følge af russiske corona-restriktioner.

Følg den danske båd, der repræsenterer Aarhus Sejlklub, og de 11 besætningsmedlemmer live via tracking her, hvor du også kan følge resultaterne løbende.

Danskerne fører offshore-sejladsen med fire point efterfulgt af svenskerne og finnerne med fem point. Lige nu – i skrivende stund – sejles der inshore, inden det går løs mod Helsinki.