Sommerens mesterskab er blevet evalueret, og både Aarhus og arrangørerne bliver sendt afsted med en stående applaus. Deres fokus på involvering af hele byen, bæredygtighed og at det skulle være en kæmpe folkefest, gjorde mesterskabet til en bragende succes og tilmed også en gamechanger for kommende events.

Det internationale analyseinstitut Sportcal har i deres evalueringsrapport givet VM i Sejlsport 2018 topkarakter. Topkarakteren gives blandt andet på baggrund af involveringen af byens institutioner, fokus på bæredygtighed samt gæster uden tilknytning til sejlsportsmiljøerne.

Rådmanden for Kultur og Borgerservice i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad er meget tilfreds med de gode tilbagemeldinger:

“Jeg er både glad og superstolt på hele byens vegne. Det er et kæmpe skulderklap til Aarhus, at vi modtager så god en evaluering”, fortæller han i en pressemeddelelse.

Ambitionsniveauet har været i top fra start

Ambitionerne fra Aarhus’ side af har været helt i top lige fra start af. Værtsbyen turde drømme stort til trods for, verdensmesterskaberne i sejlsport generelt ikke mødes af en voldsom interesse, hverken fra medierne eller publikums side:

“Da vi gik ind i projektet, var det vores mål at skabe et event, som ville blive en gamechanger for sejlsporten, og det lykkedes fuldt ud. Vores strategi for VM i sejlads virkede, og vi har gjort os mange erfaringer, som vi kan bruge fremadrettet”, siger Rabih Azad- Ahmad.

Kim Andersen, der er præsident i det internationale sejlforbund World Sailing, er heller ikke skræmt af at benytte sig af store ord om sommerens mesterskab. Han siger:

“Hempel Sailing World Championships Aarhus 2018 var det mest succesfulde VM i sejlsport nogensinde.”

Bæredygtighed er det nye sort

Det nye internationale sejlsportscenter, 400.000 gæster og stribevis af aktiviteter for hele familien skabte en energifyldt og festlig platform for mesterskabet, der samtidig afgjorde kampen om udtagelsen af sejlere til OL i Tokyo.

Præsidenten for den Internationale Olympiske Komite, Thomas Bach, er ekstra begejstret for agendaen omkring bæredygtighed: “Jeg synes, at det er bemærkelsesværdigt, at World Sailing, Aarhus og Danmark har opbygget programmet omkring bæredygtighed. Det er benchmarket for lignende arrangementer i fremtiden.”

Den fulde rapport fra SPORTCAL kan ses i linket her:

https://www.sejlsportscentret.dk/wp-content/uploads/2019/01/Sportcal-GSI-Event-Study-Hempel-Sailing-World-Championships-Aarhus-2018-v1.1-LR-Singles.pdf