Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck var kun få meter fra VM-guld, men i tæt duel med italienere måtte danskerne ’nøjes’ med sølv efter at have holdt et højt, stabilt niveau hele ugen. Dermed blev den danske medaljehøst fordoblet, efter at Ida Marie Baad og Marie Thusgaard kort forinden havde sikret bronze i 49erFX.

Sølle 5 meter. Så lille var forskellen på guld og sølv, da VM i Auckland, New Zealand, natten til søndag fandt sin afgørelse i Nacra 17-klassen. Det var den semi-aarhusianske båd med Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck, som trak det korteste strå i den direkte duel med italienske Bissaro og Frascari.

Før finaledagen havde Lin og CP takket være stor stabilitet sat sig på 3. pladsen, og dermed gjaldt det i første omgang om at forsvare podiepladsen. Efter en flot 2’er og 5’er i søndagens to fleetsejladser var guldet pludselig inden for rækkevidde før Medal Race, som endte med at blive en sand neglebider.

Lin og CP lå således side om side med italienerne til det sidste i finalen. Desværre formåede italienerne lige akkurat at holde danskerne bag sig, og så var podiepladserne fordelt. Trods et øjebliks ærgrelse over misset guld, var der enorm glæde i den danske Nacra-båd over den første VM-medalje nogensinde. Samtidig står Lin og CP nu med det ene ben i Tokyo, hvor OL afvikles til sommer næste år.

”Det har været det vildeste døgn. Lige nu virker ’tak’ som et fattigt ord, der slet ikke dækker den taknemmelighed, vi har over for alle jer rundt om os. Familie, venner, sponsorer, eksperter, trænere og teamkammerater. I udgør alle en kæmpe del af denne medalje og uden jer var dette mål aldrig lykkes,” lød det via Lin og CPs facebookside efter 2. pladsen i Auckland.

Fantastisk år med stigende formkurve

Mens år 2019 går på hæld, og VM i Australien i 2020 nærmere sig, kan Lin og CP se tilbage på et flot år, hvor EM-bronzemedaljen fra Weymouth tilbage i maj blev fuldt op af VM-sølv i New Zealand. Fortsætter den tendens, ligner det medaljer af en finere karat, når VM 2020 gør løs til februar.

Lin og CP bliver kun bedre og bedre, og samtidig ser det medaljevante makkerpar ud til at toppe på det helt rigtige tidspunkt godt et halvt år før OL.

Nacra 17-feltets anden danske deltager Natacha Violet Saoma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov sluttede på en 32. plads ud af 52 besætninger. Se slutstillingen i Nacra 17 her.

 

Her er overblikket over alle danske VM-både: 

Nacra 17:

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck, Aarhus Sejlklub/KDY – 2 (sølv)

Natascha Violet Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov, KDY – 32

49erFX:

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, Aarhus Sejlklub – 3 (bronze)

Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby, Horsens Sejlklub – 11

49er:

Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen, KDY/Aarhus Sejlklub – 9

Mads Emil Stephensen Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl, KDY – 23

Daniel Nyborg og Sebastian Emil Wright, Yachtklubben Fureøsen – 38

Michael Hansen og Mathias Sletten, Aarhus Sejlklub – 45

 

Foto: Sailing Energy