I samarbejde med Spar Nord og Aarhus Events udlodder Sailing Aarhus nu to trainee-pladser til Tall Ships Races 2019 til en værdi af ca. 30.000 kr. Send jeres fælles ansøgning til Spar Nord (oplysninger findes i artiklen) og gør klar til en unik oplevelse – uden at I behøver at have sejlet før!

Drømmer du og din bedste ven/veninde om et uforglemmeligt eventyr sammen – med alt betalt? Ja, så er det nu, I skal slå til. Kravet er, at I er mellem 15 og 25 år og har lyst til at tage på en mindeværdig sejltur fra Bergen til Aarhus mellem den 22. juli og 3. august i år.

The Tall Ships Races er en årligt tilbagevendende kapsejlads for skoleskibe med sejl, hvor op mod 100 skibe med besætninger på tværs af 30 forskellige nationer hvert år deltager. Faktisk er kapsejladsen verdens største af sin art.

Højskolestemning og fællesskab i verdensklasse

Bliver du og din ven(inde) de heldige vindere, venter der to trainee-pladser på fuldriggeren Sörlandet, som har master på højde med Rundetårn og en længde fra agter til bov på cirka seks busser på række. Jeres simple opgave bliver – sammen med skibets øvrige besætning – at få skibet til at sejle så problemfrit og hurtigt som muligt fra A til B.

Det tætte samarbejde og stemningen ombord kommer til at skabe en oplevelse, I aldrig vil glemme og knytte venskaber på tværs af alder og nationalitet.

”Det er en unik oplevelse at være på et skib. Det er forskelligt, hvad man får ud af det, men alle får noget ud af det. Det er fællesskabet, det er roen på vandet og det er det gamle, smukke håndværk, som det er at sejle, som gør det helt unikt. Jeg synes faktisk næsten ikke, at man kan være bekendt over for sig selv ikke at melde sig til, for sådan en oplevelse må man ikke sige nej til,” fortæller Signe Bruum Viuff, tidligere trainee i Tall Ships Races.

Bliv godt rustet til fremtiden

Selvom det bliver små to uger på gyngende grund, vil et forløb på Sörlandet give fast grund under fødderne i fremtiden. Personligt såvel som fagligt. Oplevelsen vil udvikle jeres sociale kompetencer og give værktøjer, selvtillid og ansvar, som vil ruste jer til fremtiden.

Sejlererfaring er ikke nødvendigt. Det er lysten og modet til at tage del i oplevelsen med nysgerrighed og åbenhed, der er afgørende.

”For Spar Nord Bank er Tall Ships Races langt mere end en byfest. Det er i høj grad også et spørgsmål om at formidle fællesskab, eventyrlyst og kendskab til sejlads for unge mennesker,” fortæller Erling Sørensen, der er direktør for Spar Nord Aarhus.

Send jeres ansøgning inden 27. maj

Skal du og din ven/veninde have jeres livs sommerferieoplevelse på vandet, så send jeres ansøgning til kpi@sparnord.dk.

I ansøgningen skal oplyses følgende:

  • Fulde navn, adresse, postnummer og by
  • Kort om jer selv (alder, skolegang, beskæftigelse, fritidsinteresser og et par ord om, hvorfor I gerne vil med)

Vinderne findes mandag den 27. maj 2019 og får direkte besked.

Når ansøgningerne er vurderet, og der er valgt 2 sejlere – sender vi den officielle tilmeldingsblanket, som skal udfyldes hurtigst muligt og sendes til Aarhus Event.