Juli i år kan man igen se lynhurtige M32-katamaraner suse rundt på Aarhusbugten, når Aarhus er vært ved M32 European Series. En seværdig event, hvor M32’erne dyster mod hinanden i flere europæiske byer, inden serien kulminerer i en europæisk mesterskabsfinale. Aarhusserien sejles fra 23.-25. juli 2021. 

For tre år siden lagde Aarhus Bugt vand til M32 European Series, hvor de storslåede M32’ere dystede om at være bedst i Europa. Nu er banen så kridtet op til et gensyn med de enorme katamaraner, som vender tilbage til Aarhus i 2021-udgaven af samme event. Det sker fra 23. til 25. juli 2021.

– Aarhus er en førsteklasses sejlsportsarena med et fantastisk kapsejladssetup for flerskrogsbåde. Vi glæder os rigtig meget til at vende tilbage til en fabelagtig ramme om M32 European Series 2021, fortæller Mattias Dahlström, der er klasseformand for M32’erne.

Dermed kan Sailing Aarhus føje den europæiske M32’er-serie til et i forvejen travlt program med et X-Yachts Gold Cup, et VM for 29’erne og et SailGP blandt flere andre store stævner og events i 2021.

M32-eventen er en publikumsvenlig perle

Aarhus Internationale Sejlsportscenter stiller faciliteter til rådighed for sejlerne, mens selve kapsejladsen kommer til at foregå på vandet lige ud for centret. Det betyder, at interesserede får mulighed for at komme tæt på de store katamaraner og den medrivende action.

– Vi er enormt glade for at have M32 European Series tilbage i Aarhus. Det er tre år siden, at vi sidst havde besøg af den publikumsvenlige sejlsportsevent, og vi ser frem til igen at byde sejlerne velkommen til Aarhus. Vi oplever M32-eventen som en lille sejlsportsmæssig perle, vi kan føje til et meget travlt eventår, hvis coronasituationen tillader det, fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen.

Sidste år blev størstedelen af det europæiske M32-program aflyst som følge af corona. Det fulde program for 2021 ligger endnu ikke fast.

For dem, der ikke kender M32’eren, er her en forsmag på, hvad der venter i Aarhus senere i år. Dette er fra European Series i Holland. Video: Live Sail Die