Viggo’s Legat 2019 går til dygtig og meget ihærdig optimistjolle-sejler fra Marselisborg Sejlklub.

Viggo’s legat blev den 2. marts 2019 uddelt til 11-årige Anna Munkholm Jakobsen. Legatets bestyrelse lægger i deres tildeling vægt på, at Anna er en usædvanligt dygtig og meget ihærdig optimistjolle-sejler. Samtidig er hun en rigtig god sejlerkammerat. Anna har været meget engageret i klubbens aktiviteter igennem de 3 sæsoner, hun har sejlet.

Morten Bigum Johansen fra Marselisborgs Sejlklubs bestyrelse fortæller:

“Vi er meget glade for at have Anna som optimistsejler i Marselisborg. Hun er meget aktiv i stort set alle de aktiviteter, der er i klubbens ungdomsafdeling. Samtidig deltager hun i stævner og fælles træning i andre klubber, når muligheden er der. Hun sejler som op A-Optimist sejler.”

Annas udvikling som sejler og hendes flair for sejlads er medvirkende til at optimistjollesejladsen i Marselisborg ser ud til at få en opblomstring i de kommende år. Hendes glæde og engagement ved at sejle har inspireret, og der er nu igen en god flok sejlere i klubbens optimistjoller. Annas ihærdighed gør, at hun har gode muligheder for at nå langt med sin sejlads. Det er altid dejligt at være sammen med Anna for sejlerkammerater og trænere.

Sammen med æren følger der også 10.000 kr. fra Viggo’s legat, som et konkret bidrag til Annas udvikling som sejler og hendes mål i 2019.

Legatet blev uddelt i Aarhus Internationale Sejlsportscenter lørdag den 2. marts kl. 09.00

Om Viggo’s Legat

Da Viggo Jakobsen (også kendt som Mr. Optimist) fyldte 100 år, blev dagen fejret med indstiftelsen af »Viggo’s legat til dygtige optimistsejlere og til optimistsejlads i Aarhus« på initiativ af Dansk Sejlunion og Aarhus Sejlklub. Formålet er at yde et kontant tilskud til udvikling af unge optimistjollesejlere, der sejler i Aarhus Kommune. Der lægges vægt på, at legatmodtagerne er dygtige i ordets egentlige forstand: ihærdighed, engagement, vedholdenhed, talent, kammeratskab er kodeordene for tildelingen. Legatet er finansieret af en indsamling, som blev igangsat på Viggo Jakobsen 100-års fødselsdag.

 Viggo’s legat er blevet uddelt årligt siden 2015. Første modtager var Johannes Birkholm fra Kaløvig Bådelaug. Legatet var med til at sikre, at Johannes kunne deltage i Nordisk mesterskab i Helsinki i sommeren 2015. Johannes er siden vokset ud af optimisten og er nu en meget aktiv Zoom8 jolle-sejler. I 2016 modtog Mads Wegener Larsen fra Solbjerg Optimisterne legatet. Legatet gav Mads mulighed for at blive skipper i egen optimistjolle. Mads blev i efteråret 2016 udnævnt som international Musto Ambassadør. I 2017 modtog Egå Sejlklubs Nicklas Harboe Holt legatet, som gav mulighed for at købe en hurtigere optimistjolle. I 2018 gik Viggo’s legat til Esther Kamma Houborg fra Aarhus Sejlklub. Legatet bidrog til, at Esther kunne sejle med i alle årets rangliste stævner.  

 Legatets bestyrelse er sammensat af en af Viggo Jacobsens familie udpegede repræsentant, sejlklubberne i Aarhus, erhvervslivet i Aarhus og Dansk Sejlunion.  Den nuværende bestyrelse består af:  Vivienne Jacobsen (Viggo Jacobsens datter), Jens Erik Hansen (Aarhus Sejlklub), Peter Warrer (Optimist verdensmester 1967 og 1968), Finn Beton Jensen (Kaløvig Bådelaug) og Leon Träger (Dansk Sejlunion).