Sejlsportsevents

SEJLSPORTSLIGAEN

30. august – 1. september

Sail for the goals

3. september

Women on water

4. september

Officelab Dysten

5. september

Singlehand sejlads

5. september

Aarhus festuge cup

7. september – 8. september

Mens Sailing Aarhus Week 2019 arbejder på programmet på land, er aktiviteterne på vand så godt som på plads. Her venter alt fra konkurrence- til hyggesejlads, og er man grøn i sejlsportssammenhæng, kan man glæde sig over, at der er mulighed for at opleve sejlads på tætteste hold.

Er du nysgerrig på sejlads, er Sailing Aarhus Week det oplagte sted at tilbringe et par timer eller flere under Aarhus Festuge. I hvert fald bliver der sejlsportsaktiviteter og maritim hyggestemning i overflod, når Sailing Aarhus Week mellem den 28. august og 8. september løber af stablen for første gang nogensinde.

Det hele foregår ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter på spidsen af Aarhus Ø, som bliver omdannet til farverig festivalplads med et overflødighedshorn af maritime oplevelser for både sejlsportsinteresserede og ikke-sejlsportsinteresserede.

Sejlsportsverdenen møder folket
Sejlsportsverdenen for sommetider skudt i skoene, at den ikke er lige tilgængelig for alle, men det bliver der lavet om på under Sailing Aarhus Week 2019, hvor der skulle være muligheder nok for at komme helt tæt på den undervurderede idrætsgren.

For eksempel kårer Sejlsportsligaens 1. division en ny Danmarksmester, ligesom der skal findes hele fem oprykkere i landets næstbedste række. Sejlsportsligaen er en turneringstruktur, som vi kender fra bl.a. DBU i fodboldens verden. Dramaet udspiller sig inde ved kajen, hvilket giver tilskuerne de bedste forudsætninger for at følge med i slagets gang.

Herudover sørger bl.a. Women On Water (WOW) for kapsejlads til kvinder, der er Singlehand-sejlads for klubsejlere, i officelab dysten sejler firmaer om kap og under Aarhus Festuge Cup dyster over 350 tilmeldte sejlere i voksenjoller og kølbåde mod hinanden, mens Sail For The Goals sætter fokus på bæredygtighed og sejler for FN’s 17 verdensmål.

Slutteligt kan gæsterne få lov selv at prøve kræfter med sejlads i både, kajakker, kanoer og stand up paddle samt meget, meget mere. Med andre ord: sæt kryds i kalenderen til Sailing Aarhus Week 2019 mellem den 28. august og 8. september!