Flere ungdomssejlere kan glæde sig over en økonomisk håndsrækning til deres sejlsportsprojekter – nærmere betegnet 83.500 kr. Det blev offentliggjort i forbindelse med eventen Finn Betons Stjernetræf 30. august, hvor den pensionerede sejlsportslegende inviterede sejlsportsprofiler og lokale virksomheder til kapsejlads på Aarhusbugten. Se beløbsmodtagere i bunden af artiklen.

En gruppe lokale sejlsportstalenter kan glæde sig over at have fået støtte til deres idræt, efter at Finn Beton Fonden i sommers udvalgte de sejlsportsprojekter, der dette år fortjener at få en økonomisk håndsrækning. Navne og projekter blev offentliggjort tirsdag den 30. august, hvor det nye arrangement ’Finn Betons Stjernetræf’ også løb af stablen.

Finn Beton Fonden, der har til formål at understøtte lokale sejlere i vækstlaget under højeste niveau, blev genoplivet efter Finn Beton Jensens afskedsreception i efteråret 2021. Her blev 140.000 kr. samlet ind til fonden, hvoraf der ifølge kriterierne hvert år uddeles 50-75 pct. af fondens stående midler. I år tilgodeså fonden især lokale IQ Foilere og klubsejlere, som ikke har været velsignet af støtte fra anden side.

– Vi har prioriteret at tilgodese sejlere, der ikke har fået støtte fra andre steder, herunder DS, sejlere i overgangen fra ungdom til elite, hvor den økonomiske byrde øges, og grupper, der har formuleret et projekt, som gavner flest muligt. Det har især været IQ Foil-sejlerne og et par klubsejlere, som har haft brug for støtte til internationale stævner, fortæller Finn Beton og tilføjer:

– Vi er glade for interessen og opbakningen til fonden. Nu skal vi i gang med at se på, hvordan vi kan samle flere midler ind, så endnu flere kan få støtte til næste år.

60 pct. af årets stående midler uddelt

Et bud på, hvor midlerne skal komme fra, er Finn Betons Stjernetræf, der for første gang blev afviklet på Aarhusbugten den 30. august – i år i en light udgave. Tanken er, at lokale virksomheder inviteres til en OL-inspireret kapsejlads i J70’ere med såvel nuværende som tidligere OL-sejlere og prominente sejlsportsnavne mod donationer til fonden.

Første år deltog omtrent 20 sejlere og enkelte virksomheder i en hyggelig eftermiddag med champagnesejlads, spisning og hygge på land. I den forbindelse donerede Skødstrup-virksomheden IQ Aps blandt andet 15.000 kr. til at støtte østjysk sejlsport. J70’eren med Anne-Marie Rindom, Ida Marie Baad og Marie Thusgaard vandt i øvrigt første udgave af ’Stjernetræf’.

Af årets 140.000 kr. blev 83.500 kr. fra fonden uddelt, hvilket svarer til 60 pct. af årets indestående beløb. 40.000 gik til udviklingslandsholdssejlerne Niklas Lillelund, Mads Jepsen, Johan Søe, Alfred Dixen og Marinus Tambo, 24.000 kr. til Århus Windsurfing Klubs junior-IQ Foil-projekt samt 19.500 kr. fordelt på sejlerne Mads Wegener fra Egå Sejlklub og Aarhus Sejlklubs Anne Olesen og Katja Visby.

Se støttekriterier og deadlines på sailing-aarhus.dk. Indkomne ansøgninger behandles hvert år af fondens bestyrelse bestående af Finn Beton, Sailing Aarhus’ direktør, en repræsentant fra Sailing Aarhus’ bestyrelse og cheftræneren for Elite- og Talentcenter Aarhus. Finn Beton Fonden er i øvrigt altid åben for donationer for såvel private som virksomheder. Find fonden her.

Liste over donationer fra Finn Beton Fonden 2022:

  • Niklas Lillelund, Marinus Tambo, Alfred Dixen, Mads Jepsen og Johan Søe – 40.000 kr. som samlet IQ Foil-gruppe
  • Henrik Blakskjær (på vegne af IQ Foil Junior, ÅWK) – 24.000 kr. som samlet gruppe
  • Mads Wegener, Egå Sejlklub – 7.500 kr. som enkeltperson
  • Anne Olesen og Katja Visby, Aarhus Sejlklub – 12.000 kr.
  • I alt 83.500 kr. ud af 140.000 kr. = 60 pct. af stående midler

Foto: Sailing Aarhus, Finn Betons Stjernetræf 2022 i Sejlsportsligaens både

Foto: Peter Brøgger, Portræt af Finn Beton