En ny sæson er så småt i gang i Sailing Aarhus’ moderklubber Aarhus, Kaløvig og Marselisborg. Det gælder også for ungdommen helt ned til seks år – har du et barn, som er pjattet med vand, er sejlsport måske den rette fritidsaktivitet. Få overblikket over mulighederne i Aarhus her.

Interessen for sejlsport stiger og stiger i disse dage, hvor Dansk Sejlunion i 2020 oplevede den største medlemsvækst siden 80’erne. Det er måske ikke så underligt, for sejlsport er en aktivitet, hvor alle kan være med uanset alder.

Med forårets komme starter den mere organiserede del af sejlsporten igen, og i både Aarhus Sejlklub, Kaløvig Bådelaug og Marselisborg Sejlklub er der masser af spændende tilbud for vandglade størrelser i alderen 6-12 år.

Vind, vand og venskab i Marselisborg

Under mottoet vind, vand og venskab tilbyder Marselisborg Sejlklub klubtræning tirsdage og torsdage i perioden fra påske til sommerferie og igen fra skolestart til efterårsferien. Træningen starter med klargøring, skippermøde og træning på vandet med hjælp fra forældre og trænere.

Alle børn og unge, der har lyst til at lære at sejle kan være med, selvom opstarten som udgangspunkt foregår i optimistjollen, der kan sejles fra ca. 8 år. For mere info kan du sende en mail til ungdom@marselisborgsejlklub.dk eller læse folderen her.

Havet som legeplads og kaptajn på egen båd

I Kaløvig Bådelaug er der aktiviteter for børn ned til 6 år, som elsker vand. Klubben tilbyder bl.a. stand-up-paddle, leg med joller, at fange fisk og krabber samt andet leg og læring. Der er introduktionsaften for børn i 6-8 årsalderen tirsdag den 27. april kl. 18.00.

For børn mellem 8-12 år er der mulighed for at blive kaptajn på egen båd, når klubber står for træning i optimistjolle, hvor der er garanti for at lære om sejlads, vind og vejr samt møde mange nye venner. Det foregår om tirsdage og torsdage, og den 22. og 29. april kl. 18.00 er der introduktionsaften med mulighed for at se det hele an.

For mere info og tilmelding for både 6-8 år og 8-12 år kan kontakte Niels J. Nielsen på nielsjnielsen216@gmail.com eller læse folderne her (6-8 år) og her (8-12 år).

Sportslighed, kammeratskab og sikkerhed i Aarhus Sejlklub

I Aarhus Sejlklub, hvis ungdomsafdeling holder til på Kystpromenaden 25, blev sæsonen skudt i gang umiddelbart efter påske. Det er stadig muligt at være med til Opti-, Zoom- og Fevatræningen hver mandag og onsdag. Få mere info ved mail til aarhussejler@gmail.com eller se mere på Aarhus Sejlklubs ungdomsafdeling på Facebook eller på aarhussejlklub.dk.

Kravet til nye sejlerspirer er, at man skal være ca. 9 år og kunne svømme 200 meter, før det er forsvarligt at indgå i ungdomstræningen. De første to uger er det tilladt at prøve, om sejlads er noget for en. Formålet med ungdomsafdelingen er at gøre det nemt for aarhusianske børn at lære at sejle samtidig med, at sportsligheden, kammeratskabet og sikkerheden er i højsædet.

Bliv klogere på, hvordan du kommer i gang ved at læse Dansk Sejlunions side om at lære at sejle jolle her.