Attraktioner Sailing Aarhus anbefaler i Smilets By

Aarhus har flere attraktioner i international klasse blandt andet Moesgaard, ARoS og Frihedens værksted på Naturhistorisk Museum

Moesgaard Museum

På Moesgaard Museum bliver fortiden bragt til live i Aarhus. Museet, der er en attraktion i international klasse, inviterer dig til at gå på opdagelse i datidens menneske; gennem blandt andet old- og vikingetiden, op ad Evolutionstrappen og flere afvekslende udstillinger.

Moesgaard Museum er en attraktion i international topklasse både i kraft af arkitekturen, udstillingerne, iscenesættelsen og den naturskønne beliggenhed med udsigt til både skov og hav. Moesgaard Museum har to stjerner i Michelins attraktionsguide.

Den imponerende udstilling om Oldtiden giver dig et sus i maven, når de forskellige tidsaldre pludselig står lyslevende foran dig. Du kan gå på opdagelse inde i de gigantiske gravhøje fra bronzealderen eller følge med, når jernalderbønderne laver store våbenofringer til guderne.

ARoS

ARoS er ét af Nordeuropas største kunstmuseer og samtidig det mest besøgte i Skandinavien. I hvert galleri præsenterer ARoS kunst fra museets samling eller af nationale og internationale kunstnere som for eksempel Grayson Perry, Robert Mapplethorpe, Joana Vasconcelos, Bill Viola, Olafur Eliasson, Paul McCarthy, Shirin Neshat, Lucian Freud og Francis Bacon. 

På toppen af ARoS finder du Your rainbow panorama – en regnbue og et spektakulært kunstværk af den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson. Your rainbow panorama står som et flot varetegn for Aarhus, og når du går rundt i den cirkelformede 150 meter lange og tre meter brede rundgang udført i glas, får du et helt enestående blik ud over byen. Snyd ikke dig selv for denne tur – og slet ikke efter mørkets frembrud, hvor du kan se byens mange lys gennem det farvestrålende glas fra oven.

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret er det ældst bevarede kvarter i Aarhus, og opstod i slutningen af 1400-tallet. Her kan du finde designertøj og brugskunst til individualister i byens gamle kvarter. Hvis det ikke var for den særegne skandinaviske stemning (og det danske vejr) i byens ældste område, skulle man tro, at man befandt sig i Sydeuropa.

Der er en helt speciel atmosfære. Den er livlig, cafeerne fyldte, gaderne er snævre og brostensbelagte, hvilket danner de perfekte rammer for områdets små, smarte unikabutikker. Tag dig tid og gå på opdagelse i en verden af beklædning og brugskunst.

Latinerkvarteret har fået sit navn, efter de mange arkitekter i slutningen af 1960’erne skulle stå for en storstilet restaurering af området, og de derfor tog på studietur til Paris og forelskede sig i Venstre Seinebred.

Latinerkvarteret ligger ved Domkirken tæt på Store Torv.

Frihedens værkssted

Udstillingen “Frihedens Værksted” sætter fokus på livet og rejserne med Nordkaperen – tæt på og i pagt med naturen. I udstillingen kan man bl.a. opleve aldrig-viste klip fra rejserne med Nordkaperen og ikke mindst en lang række af Troels Kløvedals private ejendele – genstande, der aldrig har været udstillet før.

Hvis der er nogen, der kender verdens natur og kulturer på egen krop, så var det forfatter og opdagelsesrejsende Troels Kløvedal. En mand, der altid satte friheden og drømmene højt.

Udstillingen  kan ses fra den 1. november 2018 til 8. september 2019 på Naturhistorisk Museum.

 

 

 

Aarhus Domkirke

Byggeriet af Aarhus Domkirke blev påbegyndt i 1100-tallets sidste årtier. Det vides ikke helt i hvilket år den, der for alvor satte gang i byggeriet, var Peder Vogensen fra den berømte sjællandske hvideslægt. Han blev indsat som biskop i 1191.

Kirken, en stor romansk basilika, var et kæmpeprojekt og stod først færdig henimod år 1300. Man byggede med røde teglsten, et materiale der herhjemme først blev taget i anvendelse fra o. 1160. Denne bygnings ydermure samt de fire smukke, rundbuede kapeller ved tværskibenes nordvæg er fortsat bevaret.

Den kirke, vi ser i dag, er resultatet af en storslået ombygning i gotisk stil bygget over 400 år. Den stod på fra 1449 til o. 1500 og forvandlede den noget tunge og mørke bygning til en gotisk katedral. Såvel midterskib som side- og tværskibe forhøjedes betragteligt og fuldendtes med gotiske stjerne- og krydshvælvinger.

Højdepunktet var dog det helt nybyggede kor, der nu fremstod med tre lige høje skibe og 13 høje, spidsbuede vinduer, der kunne kaste et hav af lys ind i dette rum.

Det er Danmarks længste kirke med sine 93 meter er Aarhus Domkirke Danmarks længste kirke og rummer ca. 1200 siddepladser. Fra begyndelsen har den været viet til de søfarendes helgen, Skt. Clemens.

 

Strøget i Aarhus

Strøget er ensbetydende med shopping i centrum af Aarhus til dig, der vil have det hele. Strøget har butikker på begge sider på ca. 850 meter gennem Aarhus. Her ligger ca. 150 butikker i spændende kvarterer, som er klinet op ad hinanden. Strøget i Aarhus strækker sig fra Bruun’s Galleri bag Banegården og helt op til Store Torv ved Aarhus Domkirke.