Skipper Jens Dolmer og crew på VO70’eren Trifork L4 barberede i weekenden tre timer af Nokias 23 år gamle Sjælland Rundt-rekord. Undervejs snuppede holdet også en Anholt Offshore-rekord. Den nye Sjælland Rundt-rekord lyder nu på 27 timer, 4 minutter og 35 sekunder.

Lørdag den 6. maj sejlede Triforks VO70 “L4” rundt om Sjælland og Anholt i et forsøg på at slå rekorden, hvilket lykkedes. Trifork slog rekorden med en topfart på 27 knob godt båret frem af en god vind fra øst.

Skipper Jens Dolmer havde sammensat et team af proffer og amatører og tilbagelagde de ca. 330 sømil på 27 timer 4 min 35 sekunder. Den stående rekord lød på 30 timer, 3 minutter og 33 sekunder og er sat af det danske VO60 Nokia-team tilbage i år 2000. Et medlem af besætningen er den professionelle sejler Mikkel Røssberg, der ligeledes var med på Nokia-båden i år 2000.

Trifork-båden er den tidligere Ericsson 4, der i 2009 vandt Volvo Ocean Race med Joca Signorini ved roret. Joca stod ligeledes ved roret i det kolde danske forår. Temperaturen var i gennemsnit 5 grader, så det var en kold tur for de 11 sejlere, der på 2 holdsskift stod på dækket og kæmpede i en vind mellem 20 og 30 knob. Det var et stolt men træt team, der gik i mål i Helsingør søndag formiddag.

Kølig dukkert og tynd vind til slut

– Vi sejlede under Storbæltsbroen efter 12 timer med 20 knobs fart. Så vores forhåbninger om en tid under 21 timer var i spil, men nord for Kronborg stod en 4 knobs modstrøm, og vinden løjede, så de sidste 5 sømil tog 1.5 time. Vi havde sat næsen op efter en endnu bedre tid, så frustrationen blandt besætningen var stor. Men vi er selvfølgelig tilfredse med at have slået rekorden, fortalte skipper Jens Dolmer.

– Det er tæt på umuligt at iføre sig en sejlerannorak, når begge hænder har travlt med at holde fast for ikke at vælte. Præmien er et fyldt badekar med 5 grader varmt vand lige i smasken, når man træder op på dækket, fortalte Søren Eskildsen, der var med som crew.

– I øjeblikket er jeg optaget af Triforks investorpræsentationer i USA, og jeg kunne desværre ikke deltage på rekordsejladsen. Jeg er stolt af teamets resultat, og glæder mig til at være ombord på båden igen under The Ocean Race i Aarhus til juni, supplerede Jørn Larsen, Stifter og CEO i Trifork.

L4 overgår til forening

Trifork L4 båden overgår efter The Ocean Race 2023 til en nystartet forening, hvor medlemmerne af foreningen kan deltage i kapsejladser og måske endda tangere den nye rekord. Båden vil sejle under dansk flag og fortsat promovere bæredygtighed på verdenshavene.

Crew på L4 under rekordforsøget:

Jens Dolmer (Skipper)

Lukas Mohr (Navigator)

Joca Signorini (Watch Captain)

Peter van Niekerk (Watch Captain)

Søren Eskildsen (Crew)

Nicholai Stålung (Crew)

Mikkel Røssberg (Crew)

Markus Oliver Nielsen (Crew)

Thor Malte Andersen (Crew)

Klaes Meier Andersen (Boat Captain)

Søren Wiegand (Crew)

Nicholas Schrøder Hansen (Crew)

 

Om Trifork L4

Ericsson 4 vandt the Ocean Race i 2008-2009, og båden har siden 2015 været i IT-virksomheden Triforks besiddelse med navnet L4. Under The Ocean Race 2023 vil båden være at finde i Aarhus og i Haag.

Tekst og foto: Trifork