Når 400.000 mennesker samles på havnen i Aarhus for at fejre The Ocean Race Stopover Aarhus 2023, bliver det med den hæderkronede IT-virksomhed Trifork som Presenting Partner. Virksomheden, som startede i Aarhus i 1996, har et stærkt fokus på bæredygtighed og en stor kærlighed til sejlsporten, og Trifork går således helhjertet ind i det nye partnerskab med The Ocean Race Aarhus.

Over 14 dage i maj/juni 2023 er Aarhus vært for The Ocean Race. Det bliver en folkefest med en forventning om 400.000 glade gæster, sejlsport i verdensklasse og et stort område, hvor både børn og unge, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv fokuserer på problemerne med forurenede verdenshave og behovet for at tænke i bæredygtige løsninger.

Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over, at forberedelserne frem mod 2023 nu bliver i samarbejde med en markant erhvervspartner som Trifork:

– At Aarhus som den første danske by nogensinde er Stopover City for The Ocean Race – en af de største sportsevents i verden – sætter en tyk streg under byens position som eventby i international klasse. Jeg er derfor glad for, at vi med Trifork som Presenting Partner kan præsentere et meningsfuldt samarbejde med en lokalt forankret virksomhed, som udover et imponerende internationalt renommé deler de samme gode værdier omkring bæredygtighed. Jeg håber, at det kan inspirere andre erhvervsaktører til også at involvere sig i The Ocean Race Aarhus 2023, siger Jacob Bundsgaard.

En mission om at gøre verden til et bedre sted

Triforks administrerende direktør og grundlægger, Jørn Larsen, er stolt af at indgå sponsorat som Presenting Partner og derved støtte op omkring en stor og vigtig begivenhed som The Ocean Race:

– Lige siden 1996 har Trifork haft som mission at forsøge at forbedre verden. Derfor har vi altid været en virksomhed, som har støttet sejlsporten og unge sejlere. Det er utroligt vigtigt for Trifork at sætte fokus på havmiljøet og sørge for, at vi får et renere hav. For det er havene, der forbinder verden, og med The Ocean Race kan vi trække en tråd mellem kontinenterne og de tre milliarder mennesker, som til daglig lever af havene. Vi har valgt at involvere os som sponsor for at tale havmiljøets sag og fokusere på det enorme problem, som affald i verdenshavene er. Det er et problem, som kræver, at vi reagerer nu. Sponsoratet giver samtidig Trifork en enestående mulighed for at opnå national og international synlighed, siger Jørn Larsen.

Direktør for Sport Event Denmark, Lars Lundov, ser et kæmpe potentiale i, at The Ocean Race kommer til Danmark.

– Bedre match skal man sejle langt efter. Det forekommer helt rigtigt, at Trifork og The Ocean Race 2023 i Aarhus indgår dette vigtige og meget omfangsrige samarbejde. Det er godt gået. Bæredygtighed og klimahensyn fylder mere og mere, også indenfor internationale sportsevents. Det er godt og nødvendigt. Og netop afviklingen af The Ocean Race i Danmark vil være med til at sætte et stort fokus på dette, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Folkefest i smukke rammer på Aarhus Havn

Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, ser frem til at invitere til en enorm folkefest i 2023:

– Aarhus er internationalt kendt som vært for store kulturbegivenheder, blandt andre en række store sejlsportsevents. Jeg er stolt af, at Aarhus i 2023 er vært for The Ocean Race, som udover et vanvittigt højt sportsligt niveau har et stort, vigtigt fokus på bæredygtighed. Jeg glæder mig til at involvere byen og invitere til folkefest med op til 400.000 deltagere i de smukke rammer på havnen i Aarhus. Jeg vil gerne sige tak til Trifork for, at de støtter op om Aarhus’ store ambitioner med dette sponsorat, siger Rabih Azad-Ahmad.

Foto: Peter Brøgger – Sejlsportsfoto

FAKTA:

The Ocean Race:

  • Siden 1973 har topatleter sejlet jorden rundt i det race, som tidligere hed Whitbread Round the World Race og Volvo Ocean Race.
  • The Ocean Race 2022/23-udgaven starter i spanske Alicante i oktober måned 2022.
  • Aarhus er den første danske Stopover City i racets historie.
  • Skibene bliver i Aarhus i 14 dage, og eventen forventes at tiltrække op mod 400.000 gæster.
  • Sailing Aarhus og Aarhus’ Internationale Sejlsportscenter er centrale partnere i projektet.
  • Blandt de offentlige partnere er Aarhus Kommune, Sport Event Denmark og Region Midtjylland.