Vandsportsmekkaet Engadin i Schweiz lagde vand til historiens første iQFOiL-EM. Fem danskere stillede til start, hvoraf tre sluttede i feltets bedste halvdel. Bedste danske resultat stod Mads Jepsen fra Juelsminde for med sin 14. plads, mens guldet gik til hollandske Kiran Badloe i mændenes konkurrence og franske Hélène Noesmoen hos kvinderne.

Mads Jepsen, Juelsminde, Christian Justesen, Skive, samt Niklas Lillelund, Alfred Dixen og Marinus Tambo fra Aarhus var alle med fra start, da EM i iQFOiL blev afviklet i pittoreske Engadin, Schweiz, fra 21. til 26. august.

Europamesterskabet var ikke bare et af de første internationale stævner i udlandet siden den globale corona-nedlukning, men også det allerførste af sin slags i iQFOiL, der første gang er på det olympiske program i Paris i 2024.

Bedst gik det for Mads Jepsen, der foilede sig ind på en flot samlet 14. plads blandt i alt 102 deltagere. Også Christian Justesen og Niklas Lillelund klarede på fornem vis cuttet og strøg i mesterskabets gold fleet, hvor de sluttede på henholdsvis en 30. og 45. plads.

Unge Alfred Dixen og Marinus Tambo, der netop er fyldt 17 år, var med i silver fleet, hvor de rundede EM af på 67. og 80. pladsen. De tre sidstnævnte repræsenterer Århus Windsurfing Klub. Alle fem er tilknyttet Elite- og Talentcenter Aarhus.

Hollandsk vinder efter intens Medal Race-serie

Afgørelsen om medalje-placeringerne faldt på plads onsdag eftermiddag – den såkaldte ’Big Wednesday’, hvor ’the winner took it all’ i en actionfyldt Medal Race-serie for de 12 bedst placerede surfere. Her blev der for alvor vendt rundt på placeringerne i toppen.

Hollandske Kiran Badloe slap bedst fra Medal Race-serien og vandt dermed guld foran tyske Sebastian Koerdel på 2. pladsen og Nicolas Goyard på 3. pladsen. Hos kvinderne var Hélène Noesmoen anderledes suveræn og tog sig af guldet i overlegen stil ved at vinde stort set alle sejladserne fra semi til finale.

Hos kvinderne endte britiske Islay Watson på sølvmedaljepladsen, mens hollandske Lilian de Geus tog sig af bronzemedaljen. Ingen danskere stillede til start i kvindernes 33 deltager store felt ved Vanora EngadinWind by Dakine iQFOiL European Championships, som EM hedder i sin fulde længde.

Se alle resultater, billeder og meget mere på: europeans2020.iqfoil.org/.

Foto: SailingEnergy

EM iQFOiL 2020

Mads Jepsen, Juelsminde, var bedste dansker ved EM på en flot 14. plads. 25 August, 2020 ©Sailing Energy / Engadinwind 2020