Startskuddet til The Ocean Race(TOR) er udskudt et år, og dermed må Aarhus vente til 2023 på sit første stopover nogensinde. The Ocean Race-formand Richard Brisius kalder udskydelsen nødvendig i forhold til, at holdene får den helt rette forberedelse til den krævende kapsejlads rundt om jorden.

Tidligere på måneden meddelte The Ocean Race-organisationen, at starten på det globale megaevent er udskudt til oktober 2022, og at kapsejladsen slutter i Italien i sommeren 2023, hvor The Ocean Race kan fejre sit 50 års jubilæum.

– Siden 1973 har The Ocean Race været én af de mest krævende udfordringer i sporten. De vindende hold har bevist, at nøje forberedelse er grundlaget for succes. Lige nu befinder vi os i en situation uden fortilfælde, og derfor er vores tanker hos alle dem, der er eller vil blive påvirket af pandemien, fortæller formand Richard Brisius og uddyber:

– Som internationalt sportsevent, med stop i seks kontinenter, føler vi med sejlere, hold, byer og partnere, der er påvirket af den ny virkelighed. I løbet af de forgangne måneder har vi i samarbejde med alle parter fundet en ny retning og forbedret fremtid, hvilket har ført til en 10-årsplan, der tilpasser sig de nye realiteter på en innovativ, bæredygtig og ansvarlig måde.

– Det giver forbedrede muligheder for sejlere, hold, byer og partnere i forhold til at forberede sig optimalt til The Ocean Race, ligesom det giver fans en masse at se frem til de kommende år, forklarer Richard Brisius til The Ocean Races hjemmeside www.theoceanrace.com om begrundelsen for at udskyde kapsejladsen.

Nyt europæisk Ocean Race-event kan være på vej

Med den nævnte 10-årsplan ligger det fast, at de kommende tre Ocean Races finder sted i 2022-23, i 2026-27 og i 2030-31. Det betyder også, at det længe ventede stopover i Aarhus flyttes til foråret 2023 i stedet for 2022. Til gengæld kan der være spændende nyt på vej for de europæiske Ocean Race-fans med et europæisk event til næste sommer, afslører Richard Brisius.

– The Ocean Race Europe har været en vision og en drøm for os og andre i mange år. Vi forestiller os et race og en festival for alle, som vil inspirere og forene på tværs af Europa. En fejring med engagerede fans og atleter, der opnår det ekstraordinære, samtidig med, at vi gør verden til en sundere sted, fortæller han og uddyber:

– Oprindeligt var planen, at The Ocean Race Europe skulle have været afholdt første gang i 2023, men nu vil vi samarbejde med hold, byer og partnere om måske at afvikle eventen i løbet af sommeren 2021.

Med den ny Ocean Race-kalender på plads kan de ti stopover-byer i den kommende udgave af The Ocean Race begynde at forberede sig, mens endelig afklaring omkring et europæisk event lader vente på sig lidt endnu.