Dansk Sejlunion har ansat John Pink og Dayne Sharp som landstrænere for henholdsvis 49er og Laser Standard frem mod OL 2024, hvor målene er olympisk nationskvalifikation for begge grupper. John Pink erstatter Peter Hansen, der som bekendt har overtaget roret i Elite- og Talentcenter Aarhus.

Dansk Sejlunion har efter OL budt to nye landstrænere velkommen i eliteafdelingen. Det gælder 49er-træner John Pink, der erstatter Peter Hansen, som har overtaget roret i Elite- og Talentcenter Aarhus, samt Dayne Sharp der skal sætte turbo på udviklingen af landsholdets Laser Standard-sejlere. Begge bringer stor international erfaring med sig til landsholdet og er kendte navnet i sejlsportsmiljøet.

John Pink er tidligere britisk landsholdssejler i 49eren gennem 12 år og med medaljer i baggagen fra både EM og VM. Senest har han arbejdet som træner for flere hold og har dermed også den praktiske erfaring i at sammensætte en vindende kampagne.

Dayne Sharp kommer med tung olympisk erfaring på trænersiden. Han har blandt andet coachet de finske og svenske Finnjolle-sejlere og været landstræner for Australien.

– Det glæder mig, at vi nu endelig kan byde både John og Dayne officielt velkommen på Sejlerlandsholdet. Begge trænere har vi samarbejdet med on/off gennem de senere år, og vi ved derfor også, hvilke kompetencer de bringer til bordet, siger sportschef Thomas Jacobsen.

Næste OL er lige om hjørnet

Med kun tre år til næste OL skal der sættes turbo på de enkelte sejleres udvikling, så Sejlerlandsholdet også fremover forbliver på den gyldne kurs. Derfor er ansættelsen af de to stærke profiler helt afgørende for at nå i mål med de store ambitioner.

­– John Pink er en typisk ’ex-atlet’, der kan 49er-metieret til fingerspidserne. Samtidig passer han rigtig godt ind i gruppen mentalt og bor i Aarhus. Dayne Sharp er fagligt bredere funderet med mange år i branchen og i flere forskellige klasser. Hans coachende tilgang passer rigtigt godt til det skandinaviske mindset og matcher godt med udviklingen af den gruppe af lasersejlere, han nu skal til at arbejde med.

Laser Standard-sejlerne får med den nye ansættelse således sin egen klasse-træner. En opgave, der tidligere har været varetaget af talentudvikler Jan Christiansen.

– Dansk Sejlunion har i mange år forsøgt at etableret en gruppe af sejlere, hvilket nu er lykkes qua Jan Christiansens store indsats. Vi har derfor en boble af sejlere, der stiger mod ’toppen af lavelampen’. Hvis vi skal have noget nyt til at ske i bunden blandt de helt unge og sikre fødekæden, er det Jans opgave. Derfor har vi nu ansat Dayne Sharp til at have fokus på toppen.

Begge trænere er ansat frem mod OL i Paris2024, mens det første store sportslige mål for begge grupper bliver den olympiske nationskvalifikation i august 2023.

Foto og pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion, 11. oktober 2021