Brødrene Dehn-Toftehøj kan kalde sig europamestre, mens brødrene Aasholm-Bradley tog bronze ved 2021 Zhik European 29er Championship på Gardasøen i Italien. Også Rebekka Johannesen og Silje Cerup-Simonsen sikrede sig guld blandt kvinderne og satte punktum for et suverænt stævne for de danske 29er-talenter. En enkelt Aarhus-besætning i guldfeltet.

Det er ikke nogen overraskelse, at talentmassen i dansk sejlsport er stor. Men i den seneste uge blev det i høj grad tydeliggjort ved 2021 Zhik European 29er Championship på Gardasøen, hvor tre af de ti danske besætninger tog medaljer med retur fra støvlelandet.

Jens-Christian og Jens-Philip Dehn-Toftehøj fra KDY kan således kalde sig europamestre i 29er-jollen efter imponerende sejlads stævnet igennem, ligesom feltets andet danske brødrepar med Gustav og Clement Aasholm-Bradley tog den samlede 3. plads og dermed bronze. Endelig præsterede Rebekka Johannesen fra KDY og Silje Cerup-Simonsen fra Sletten en 12. plads overall og guldmedaljer som bedste kvindebesætning.

Det er ikke første gang i år, at netop de tre besætninger vinder medaljer ved store 29er-mesterskaber. Brødrene Dehn-Toftehøj vandt nemlig VM-bronze i Valencia, mens samtlige tre medalje-besætninger var på podiet ved DM i Hellerup tidligere på året.

Uhyre højt 29er-niveau i Danmark

Præstationerne ved EM i Italien er helt i tråd med, hvad den danske klassetræner Pierre Baad fra Aarhus umiddelbart før mesterskabet proklamerede til bådmediet MinBaad.dk. Her fortalte han, at klassen i Danmark har et ’uhyre højt niveau’.

– Niveauet i Danmark i 29er-feltet er usædvanligt højt. Vi havde tre både i guldfeltet til VM, og en tredjeplads til Christian og Philip Dehn-Toftehøj – de to er meget talentfulde. Til DM tog Rebekka og Silje sølv. De to har klart OL-potentiale. Silje er halvt norsk og den kvinde i klassen, der har den bedste form. De to er svære at slå.

– Der trænes rigtig meget, men klassen er knækket lidt over, da det er svært for mange at nå det høje niveau, som flere Øresundssejlere har for tiden, for det er teknisk svært at sejle 29er. Men klassen vokser, og der bliver også købt nye både, forklarede Pierre Baad før stævnet om niveauet blandt de danske talenter.

Fire danske besætninger i guldfeltet

At de jyske 29er-talenter mangler lidt endnu for at nå øst-sejlerne kom også til udtryk i Italien, hvor Aarhus Sejlklubs Loke Kise og Lauritz Schmidt trods alt klarede sig med i guldfeltet og sluttede på en samlet 50. plads ud af 200 besætninger ved mesterskabet.

Ud over de fire danske besætninger i guldfeltet klarede en danske besætning cuttet til sølvfeltet, mens Nanna Schroll Nørgaard fra Horsens og Caroline Matzen fra MAST – Marselisborg Sailing Team fik en 9. plads i bronzefeltet og 109. plads overall.

Derudover blev Agnes Hansen og Maja Kløvelund samt Signe Svendsen og Nikoline Christiansen fra Aarhus henholdsvis nummer 13 og 18 i smaragd-feltet. Se alle resultater fra 29er EM på Gardasøen her.

Foto: Fraglia Vela Riva