Mens windsurfer Lærke Buhl-Hansen surfede sig til guld i overlegen stil i kvindernes iQ Foil-felt, var der spænding til det sidste, da 29er-makkerparret Nicklas Holt og Katja Visby Svendsen fra Aarhus Sejlklub sejlede sig til 1. pladsen i den traditionsrige Kieler Woche. Således blev det til to gange aarhusiansk triumf i Kiel.

Flere danske sejlere var i den forgangne uge i kamp under den traditionsrige Kieleruge, hvor de skulle dyste mod små 3.000 sejlere fra 51 nationer. De danske sejlere stillede især stærkt til start i 49er-klassen, men det var i andre klasser, at de store resultater blev leveret.

Windsurfer Lærke Buhl-Hansen tog den samlede sejr i kvindernes iQ Foil-felt, hvor kun seks surfere stillede op. Man vinder som bekendt ikke uden kamp, og i de fem indledende sejladser sikrede hun tre sejre, inden hun i den endelige finale satte tingene solidt på plads og tog guldmedaljen.

– De sidste tre dage har jeg brugt i Kiel, hvor vi havde nogle gode races. Selv om det var et lille felt, var niveauet godt, og det blev til god træning i at sejle finalesejladser, konkluderede Lærke Buhl-Hansen fra Aarhus Sejlklub efter stævnet.

Bedst ud af 167 29er-besætninger

Der var flere konkurrenter at slås med for Nicklas Holt og Katja Visby Svendsen i 29er-feltet, hvor hele 167 besætninger havde taget turen til Kiel. Ikke desto mindre imponerede parret og gik hele vejen, hvilket kastede store roser af sig fra 29er-træner Pierre Baad:

– Nicklas Holt og Katja Visby Svendsen vandt stævnet på rigtig mesterskabsvis. De havde en serie af gode sejladser krydret med to prikker og nogle svære sejladser, hvor de virkelig kom godt igen. Virkelig sejt af så ung en besætning – ikke noget gummiarm her – bare sindssygt høj koncentration og de samme solide procedurer gang på gang.

– På toppen af det kom en serie gode starter og en overlegen bådfart i rigtig svære forhold. Der var de mest umulige bølger fra alle retninger hele ugen. Bølger, der konstant forsøgte at tæske farten ud af båden, lød det fra træneren til bådpressen, inden han tilføjede, at Kielerugen er det stærkeste felt efter VM.

Ingen danske topresultater i OL-klasserne

På forhånd havde sejlsportskendere måske skævet til 49er-feltet, hvor seks danske besætninger var en del af det 64-både store felt. Ingen danskere formåede dog at sætte præg på den bedste halvdel af feltet. Frederik Rask og Jakob Precht blev nr. 33, mens de øvrige danskere fordelte sig mellem nr. 49 og 64.

Bedre gik det for Johan Schubert i ILCA 7, hvor i alt 115 både stillede til start. Her blev det til en samlet 17. plads for den unge Horsens-sejler.

Ingen af de sædvanlige danske favoritter stillede op i olympiske klasser som ILCA 6, 49erFX eller i mændenes iQ Foil. Se samtlige resultater på tværs af alle klasser her.

Foto: Kiel Week/ChristianBeeck.de