Søndag den 15. november markerer åbning for tilmeldingen til næste års store sejlsportsfest i Aarhus, nemlig X-Yachts Gold Cup 2021. Planlægningen er i fuld gang, og er man som sejler hurtigt ude, får man adgangsbilletten til eventen til en favorabel pris, fortæller arrangørerne X-Yachts og Sailing Aarhus.

Om et halvt år og seks dage lyder startskuddet til det traditionsrige X-Yachts Gold Cup, som i 2021 rykker til Aarhus Internationale Sejlsportscenter i Aarhus. Søndag den 15. november åbner tilmeldingen til den store sejlerfest, som kan findes her.

X-Yachts og Sailing Aarhus, der står bag eventen, glæder sig og lokker med en favorabel pris til alle sejlere, der registrerer sig inden 1. februar 2021.

– Vi har store forventninger til denne event. Samarbejdet med Sailing Aarhus fungerer fantastisk, og vi går med den samme målsætning, nemlig at arrangere en uforglemmelig event, hvor kapsejlads og det sociale går hånd i hånd i fin balance, fortæller Kræn Brinck Nielsen, der er CEO hos X-Yachts.

X-Yachts Gold Cup 2021 afholdes i pinsen den 21.-23. maj, hvor man bl.a. introducerer en ny doublehand-klasse sammen med de øvrige traditionelle klasser; familie-klasse for dem, der hygger sig med konkurrence i distance, og sports-klasse for de racing-hungrende på både distance og op-og-ned-baner. Sejler man X-model over 50 fod, er der også en særlig klasse til denne.

To og en halv måneders ‘ordinær tilmelding’

Hos Sailing Aarhus ser man også frem til den store sejlerfest, hvor der ventes op mod 1.000 sejlere på tværs af 15 nationer. Festlighedernes centrum bliver altså Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen lover en fantastisk ramme.

Han afslører, at Sailing Aarhus allerede nu er i fuld gang med planlægningen, så deltagerne er sikret en event fra højeste hylde. Han håber dog ikke, at et underligt år 2020 går for meget ud over lysten til at sejle konkurrencer til næste år.

– Det bliver spændende at se, hvor mange der tilmelder sig eventen i løbet af de kommende 2,5 måneder, hvor vi kører med en billigere tilmeldingspris end den resterende del af tilmeldingsperioden indtil 6. maj. I 2019, da X-Yachts sidste afholdt Gold Cup, blev der oprettet ventelister mere end seks måneder før selve eventen. Vi håber på samme succes i 2021, slutter Jon Koch Hansen.

Tilmeldingen til X-Yachts Gold Cup 2021 findes på www.sailing-aarhus.dk/x-yachts-gold-cup-2021/ eller direkte her.