Grundet COVID-19-pandemien har organisationen bag The Ocean Race valgt at ændre planerne for næste års udgave af verdens længste offshore kapsejlads. Starten fra Alicante udskydes således et år, hvilket betyder, at Aarhus må vente til 2023 på sit historiske stopover. Ændringen er en del af en 10-årig plan, lyder det fra The Ocean Race-organisationen. 

Aarhus må vente endnu et år på sit første stopover nogensinde i The Ocean Race. På grund af effekterne af den verserende COVID-19-pandemi har organisationen bag således fundet det nødvendigt at udskyde starten fra 2022 til 2023 samt lægge en ny plan for eventen.

De danske arrangører ser fortsat frem til den gigantiske sejlsportsfest, men har naturligvis forståelse for de udfordringer, der knytter sig til COVID-19 såvel nationalt som internationalt. Aarhus arbejder ufortrødent videre med at skabe en maritim folkefest til lands og til vands.

– Vi glæder os nu til 2023 og til at byde de spektakulære både velkommen på havnen i Aarhus. Vi må vente et år mere på oplevelsen, men med et så stort event, som besøger 10 byer verden over gennem 9 måneder, er det forståeligt, at den nuværende internationale krise giver anledning til nogle ændringer i planlægningen, lyder det fra Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus.

Udskydelsen møder også forståelse fra Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, der er en vigtig del af det danske arrangørhold.

– Vi har forståelse for, at The Ocean Race bliver udskudt ligesom mange andre events er blevet det. Vi vil sammen med The Ocean Race og Aarhus fortsat arbejde med at skabe de bedste rammer i 2023 for sejlerne og de mange besøgende i Aarhus under kapsejladsens stopover.

Sailing Aarhus vil øge interessen for offshore race

Også Sailing Aarhus og direktør Jon Koch Hansen, der i kraft af sit engagement hos Aarhus Events, er en del af den danske planlægningsgruppe, har stor forståelse for udskydelsen. Det giver ekstra god tid til at forme eventen, mener han.

– Vi har måttet aflyse mange af vores egne events i Sailing Aarhus, så vi har selvfølgelig stor forståelse for situationen. Det giver os et år yderligere til at skabe en fantastisk sejlsportsfest, til at arbejde med offshore race og skabe endnu større hype omkring denne type kapsejlads, fortæller Jon Koch Hansen med henvisning til Round Denmark Race i 2021.

Aarhus har i de seneste mange år manifesteret sig som en af verdens førende sejlsports- og havnebyer med bl.a. et VM for alle olympiske sejlsportsklasser i 2018, hvor også et ’fly by’-event gav en forsmag på The Ocean Race.

Trods den etårige udskydelse forbliver værtsbyerne de samme, når The Ocean Race går løs i 2022-2023. Udover Aarhus vil The Ocean Race besøge Alicante, Kap Verde, Cape Town, Shenzhen, Auckland, Itajai, Newport, Haag og Genova.

The Ocean Race oplyser desuden, at en europæisk udgave af kapsejladsen kan komme på tale i 2021, og at de kommende udgaver af The Ocean Race foruden 2022-23 vil finde sted i 2026-27 og 2030-31.