Den kommende udgave af The Ocean Race byder på besøg i 10 byer rundt om i verden. Aarhus bliver endestation for en transatlantisk etape fra Newport på den amerikanske østkyst i 2022.

Når The Ocean Race til oktober i 2021 skydes i gang fra Alicante i Spanien, venter yderligere ni byer for feltet, der som altid skal tværs over kloden. Finaledramaet kommer til at udspille sig i italienske Genova i løbet af sommeren 2022.

Inden da får det danske publikum lov at modtage topsejlerne i ’Smilets by’, som for første gang bliver vært ved et stopover på dansk grund. Det bliver dog ikke første gang, at Aarhus stifter bekendtskab med The Ocean Race, da feltet i 2018 fløj forbi inderhavnen på et såkaldt ’fly by’-event på vej fra Göteborg til Haag.

Ikke nok med det bliver 2021 året, hvor den højteknologiske, foilende IMOCA 60-klasse får sin debut i Ocean Race-sammenhæng, mens VO65’eren som sidste år også er at finde ved startlinjen i Alicante.

Her er The Ocean Races rute for 2021-2022

Ruteplanen for The Ocean Race 2021-2022 ser således ud og står i kronologisk rækkefølge:

Alicante, Spain – startby
*Cabo Verde
Cape Town, South Afrika
*Shenzhen, Kina
Auckland, New Zealand
Itajaí, Brasilien
Newport, RI, USA
Aarhus, Danmark
Haag, Holland
*Genova, Italien – finaleby
(*Indikerer nye byer i Ocean Race-sammenhæng)

– Med syv tilbagevendende stopover-byer og tre nye er der en god balance mellem stabilitet og udforskning, idet ruten for første gang tager os gennem Javahavet nær Indonesien, siger Richard Brisius, formand for The Ocean Race.

– Som altid appellerer The Ocean Race til atleter og hold, som ønsker at konkurrere mod de allerbedste i verden, tilføje deres navn på listen over de største legender i sporten og definere deres karrierer ved at gribe denne utrolige udfordring, slutter han.