Anne-Marie Rindom (ILCA 6), Lærke Buhl-Hansen (iQFoil) og Jakob Precht (49er) er eneste gengangere fra 2021 på det Sejlerlandshold, Dansk Sejlunion netop har udtaget. Ved samme lejlighed har unionen sat navn på de sejlere, der ligeledes er udtaget til Udviklingslandsholdet og Ungdomslandsholdet.
Dansk Sejlunion har udtaget sejlerne, der i 2022 skal udgøre Sejlerlandsholdet, Ungdomslandsholdet og Udviklingslandsholdet. Førstnævnte byder mange nye sejlere velkommen til næste år og siger samtidig farvel til en række af de rutinerede, fortæller sportschef Thomas Jakobsen.
– Efter et OL er det helt naturligt, at de sejlere, der har brug for al deres tid og kræfter på at præstere under konkurrencen, stopper op og tænker over, om de har mod på en kampagne mere. I år har flere af vores atleter fra OL i Japan valgt at stoppe på landsholdet med udgangen af 2021, hvilket naturligvis er ærgerligt. På den anden side betyder det, at der bliver mere plads til nogle af de mange spændende talenter, vi har holdt øje med i den seneste tid, forklarer han.
Få overblikket over sejlerne på de respektive landshold – Sejlerlandsholdet, der leverer inden for top-10 i verden, Udviklingslandsholdet, som har et stort potentiale men mangler det sidste for at blive klar til Sejlerlandsholdet, og Ungdomslandsholdet, som er ungdommens pendant til Sejlerlandsholdet med forventning om topresultater ved internationale stævner i de respektive aldersklasser, her.
Farvel til Ida og Marie samt Lin og C.P.
Sejlerlandsholdet bestod sidste år af flere aarhusianske sejlere, der i denne omgang har valgt at træde tilbage fra OL-ræset. Eneste gengangere fra sommerens OL er Anne-Marie Rindom (ILCA 6), Lærke Buhl-Hansen (iQFoil) og Jakob Precht (49er) fra henholdsvis Horsens og Aarhus.
Det betyder, at Jonas Warrer (49er), Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard (49erFX) samt Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck (Nacra 17) alle har valgt at indstille den olympiske karriere for nuværende. Fire ud af fem fra Aarhus Sejlklub.
Til gengæld er Frederik Rask, der har overtaget roret i 49eren med Jakob Precht, er del af det nye Sejlerlandshold sammen med Iben Nielsby og Anne-Julie Foght Schütt i 49erFXeren efter endt barsel for sidstnævnte. Nielsby og Schütt fra Horsens var også en del af kampagnen frem mod OL i Tokyo, men måtte se sig slået på målstregen af Baad og Thusgaard, som blev 8’er ved OL.
Dynamiske landshold
På Udviklingslandsholdet er der ikke samme krav om toppræstationer ved hvert stævne som for sejlerne på Sejlerlandsholdet. Her er det i stedet udvikling, der er i højsædet. Både Udviklings- og Ungdomslandsholdet er ifølge Dansk Sejlunion dynamiske størrelser, hvor sejlere kan flyttes op og ned eller ind og ud af holdene, alt efter hvordan de udvikler sig løbende.
– Med OL i Marseille 2024 er vi allerede under en form for tidspres med de nye holdsammensætninger. Vi har kun to et halvt år til at gennemføre et ellers normalt fireårigt olympisk program, og det kan selvfølgelig mærkes. Når det er sagt, så glæder vi os helt vidt meget til at komme i gang med de nye hold og forhåbentligt få sejlet endnu flere konkurrencer, end hvad der har været muligt i de seneste sæsoner, fortæller Thomas Jakobsen.
Mange af de danske landsholdsbesætninger sætter i øjeblikket kurs mod lunere himmelstrøg, da det danske vejr desværre ikke arter sig til sejlsport hele året. Til sommer venter der et EM i Aarhus, hvor flere af landsholdssejlerne sandsynligvis vil være på startlinjen.
Foto: Peter Brøgger – Sejlsportsfoto