Den 23. juni 2022 står Sailing Aarhus og Fællesrådet for Aarhus Ø for første gang bag stor sankthansfejring i den nye bydel. Glæd dig til bål på vandet, midsommersang, båltale af rådmand Steen Stavnsbo og meget mere, ligesom du kan nå at tilmelde dig det nye motionsløb ’Aarhus Ø-stafetten’ og få et godt afsæt til sankthansfesten bagefter.

Torsdag den 23. juni 2022 tages der hul på en ny, spændende tradition på Aarhus Ø, lokalt kendt som Øen, når Sailing Aarhus i samarbejde med Fællesrådet for Aarhus Ø og de Bynære havnearealer inviterer alle til stor sankthansfest for første gang.

Sailing Aarhus varmer op til festen med et nyt, sjovt motionsløb i Aarhus Ø-stafetten, hvor fire kilometer forceres langs vandet og mellem Øens flotte byggerier i hold à tre løbere. Løbet starter ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter kl. 17.00 med udlevering af startnummer samt opvarmning, inden løberne sendes afsted kl. 18.30.

En time senere åbner boderne i eventområdet, hvilket giver mulighed for at købe vand, øl, grillpølser, kaffe og andet, før sankthansceremonien starter kl. 20.30. Her står Steen Stavns-bo, 2. viceborgmester og rådmand (KF), for båltale på havnepromenaden, hvor der også vil være fællessang ved musiker Jens Krogh og stort bål på vandet.

Mens Aarhus Ø-stafetten med lokal støtte fra SeierFitness og løbeudstyrskæden Løberen er et event, der kræver betaling, er sankthansfesten et gratis arrangement for alle – både børn og voksne.

Skal styrke fællesskabet på Aarhus Ø

Samarbejdet mellem Sailing Aarhus og Fællesrådet for Aarhus Ø og de Bynære havnearealer om en sankthansfest opstod ud fra en fælles vision om at styrke sammenholdet på Øen, så beboere, virksomheder og diverse foreninger får mulighed for at rykke tættere på hinanden i den nye bydel.

– Vi håber, at mange, ikke mindst beboerne på Aarhus Ø, har lyst til at støtte op om arrangementet og være med til at skabe en ny, hyggelig tradition på Aarhus Ø. Det gælder både for sankthansfesten og motionsløbet, fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen.

Læs mere om løbs- og sankthans-arrangementet på Sailing Aarhus’ hjemmeside og følg med i begge dele på vores to begivenheder Aarhus Ø-stafetten 2022 og sankthansaften m. bål på vandet.

Foto: X-Yachts Gold Cup