Save the date – 3. til 13. august 2023. Garmin Round Denmark Race 2023 løber af stablen på en ny dato. Det betyder, at starten på en af Nordeuropas hårdeste kapsejladser går i begyndelsen af august.

Garmin Round Denmark Race 2023 finder sted i august. Efter grundige overvejelser og masser af samtaler er det blevet besluttet at flytte Garmin Round Denmark Race fra den begivenhedstunge juni/juli-periode til begyndelsen af årets sidste sommermåned.

– Eventkalenderen er fyldt op i løbet af foråret og i forsommeren, så efter at have lyttet til sejlerne og til andre eventarrangører besluttede vi at flytte GRDR til årets sidste sommermåned, fortæller Jon Koch Hansen fra Sailing Aarhus.

For at være mere præcis betyder flytningen, at deltagerne på offshore-banen starter fra Esbjerg torsdag den 3. august, mens deltagerne på inshore-banen starter fra Aarhus lørdag den 5. august. Deadline for at gennemføre kapsejladsen bliver søndag den 13 august 2023.

– Vi er rigtig spændte på den nye eventperiode. Kalenderen er tydeligvis mere åben i august. Vi har stadig fordelen til de lyse sommernætter, når løbet starter. Yderligere vil månen være 96 pct. fuld torsdag den 3 august., siger Morten Brandt fra Shorthand ECM.

Han fortæller også, at deltagerne vil opleve overgangen fra de lyse sommernætter til efterårets kulsorte nætter. Det sker, da perioden med lyse nætter i Danmark løber fra 5. maj til 8. august. Når løbet slutter, reduceres den 96 pct. fulde måne fra torsdag den 3. til kun 6 pct. måne søndag den 13 august.

Vigtigere datoer for Garmin Round Denmark Race 2023

Garmin Round Denmark Race-organisationen vil offentliggøre mere information om arrangementet, inden billetsalget starter den 11. november 2023. Fredag ​​den 4. november vil alle de nye features omkring kapsejladsen blive offentliggjort. Der er en række spændende ændringer og tiltag som givetvis vil få sejlernes fulde opmærksomhed.

Men før sløret løftes for disse, bliver den officielle video offentliggjort. Det sker onsdag den 2. november. Hold øje med premieren på sociale medier og på eventets hjemmesiden.

Endelig bliver den nye prisstruktur offentliggjort og forklaret. Det sker onsdag den 9. november. Også i denne forbindelse bliver der tale om innovative overraskelser og attraktive tilbud for 2023-deltagerne.

Om GRDR

Garmin Round Denmark Race er et samarbejde mellem Sailing Aarhus, Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Shorthand ECM og Garmin Danmark.

Tekst: Garmin Round Denmark Race

Foto: Peter Brøgger – Sejlsportsfoto