I weekenden gæster M32 European Series Aarhus, hvor seks internationale teams dyster på Aarhusbugten fredag til søndag (se programmet). Der venter således tilskuere ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter et imponerende syn, når de 32 fod store katamaraner svæver over vandet og kæmper om sejren.

Spektakulært og ubesværet ser det ud, når de enorme M32’ere glider majestætisk gennem vandet. På fredag, lørdag og søndag kan tilskuere opleve de vilde katamaraner på vandet lige ud for Aarhus Internationale Sejlsportscenter i en slags forsmag på SailGP, der kommer til Aarhus om en måned.

– M32 European Series hører ind under kategorien ’extreme sailing’ ligesom SailGP, og selv om setuppet omkring European Series er meget anderledes, er der mange lighedspunkter. Sejlerne er typisk unge med masser af gåpåmod, og hvem ved, måske bliver nogle af sejlerne kommende SailGP-stjerner, fortæller Mattias Dahlström, der er M32 Class Manager.

I Aarhus ligger seks hold klar ved startlinjen fredag kl. 14, når første kapsejlads finder sted. Der er tale om danske Warrer Racing bestående af lokale sejlere, to svenske teams – Vikings og Inga from Sweden, hollandske Leeloo og de to italienske teams Vitamina Veloce og Vitamina Radpida.

Aarhus blandt de bedste venues i Skandinavien

Coronaen har ikke helt sluppet grebet om sporten, hvorfor sæsonens to første stævner i Italien blev aflyst. I maj blev første serie i italienske Sanremo så gennemført. Den danske serie, der skulle have været sæsonens fjerde, bliver i stedet andet stævnet, inden turen fortsætter til Sverige og retur til italien, hvor også finalen løber af stablen i september.

– Vi sejler mest sydpå, men fordi vi har mange skandinaviske sejlere, vil vi gerne gennemføre mindst ét stævne i norden. Vi går selvfølgelig altid efter de bedste steder på vand og land, og her er Aarhus én af de bedste venues i Skandinavien, fortæller Mattias Dahlström.

Han appellerer til, at mange tilskuere møder op fredag til søndag ved sejlsportscentret eller på vandet for at overvære sejladserne. Ifølge vejrudsigten bliver vejret godt, og derfor forsøger M32-klassen at lægge banen så tæt på land som muligt, så tilskuerne får de bedste vilkår.

Programmet for M32 European Series Aarhus:

Fredag den 23. juli:

14.00 – 17.00 – kapsejlads

Lørdag den 24. juli:

13.00 – 16.00 – kapsejlads

Søndag den 25. juli:

12.00 – 15.00 – kapsejlads

Ifølge M32-klassen afvikles der dagligt 5-7 sejladser med skippermøde inden og after sail efter kapsejladserne. Hvis man ikke før har set M32’erne i aktion, illustrerer videoen herunder, hvad der venter i Aarhus i den kommende weekend.