Folkebådene tog sig af samtlige podiepladser efter DH ved AFI 2Star Light, der i weekenden blev afviklet i ’light’-udgave med 87 både ved startlinjen. Hurtigste båd i distancesejladsen var One-Off-trimaran Dragster, mens Søsvalen igen i år løb med Danmarks ældste kapsejladstrofæ, Damernes Pokal. 

Grundet omstændighederne var det et reduceret felt, der stillede til start lørdag formiddag i det traditionsrige AFI 2Star Race, som i år var døbt AFI 2Star Light. 87 både blev sendt mod Tunø, og hurtigst tilbage var One-Off-traimaran Dragster på blot 3 timer, 45 minutter og 46 sekunder.

Det var cirka dobbelt så hurtigt som folkebåden Søsvalen, der i stedet kunne hæve pokalen, da flerskrogsbåde ikke er en del af overall-konkurrencen i AFI 2Star. 7 timer, 26 minutter og 50 sekunder registrerede Søsvalen, som dermed henviste de to øvrige folkebåde Nanna og Idahella til 2. og 3. pladsen.

Lige uden for podiet sluttede Melges 24’eren AltOmBord med en JKP10.30’er og en Ylva på henholdsvis 5. og 6. pladsen.

Velafviklet stævne trods corona-udfordringer

I de seneste år har der været stor rift om startnumrene til den populære distancesejlads, der er organiseret af Aarhus Sejlklub, og der var da også fuldt hus med 140 både.

Desværre måtte sejladsen gennemføres i en light-udgave, ligesom de sociale arrangementer på land, som ellers fylder en stor del, måtte sløjfes. Derfor var det alligevel en tilfreds stævne-leder, der efter årets udgave af AFI 2Star gjorde status.

– Den meget anderledes afvikling taget i betragtning fik vi afviklet en god kapsejlads med mange positive tilkendegivelser fra deltagerne, sagde stævneleder Kenneth Meier-Andersen efterfølgende i en pressemeddelelse.

Her er det samlede overblik over løbsvindere: 

Løb 1: Folkebåd – Søsvalen

Løb 2: Albin Express – Ilskov & Partnere

Løb 3: Albin Nova – Seaduction

Løb 4: DB-22 – Buildaboat.dk

Løb 5: Luffe 40 – Urda

Løb 6: Melges 24 – AltOmBord

Løb 7: One Off-trimaran 33 – Dragster

Løb 8: Aphrodite 101 – Tine

Løb 9: Spækhugger – Canasta

Løb 10: Larsen 34 – KludderMikkel

Løb 11: Scankap 99 – Frk. Fast

Løb 12: BB10m – Mi Mi

Løb 13: X-37 – Jinx

Løb 14: Ylva – Orkanen

Løb 15: X4.3 – X4box

Se alle resultaterne her.

Foto: Peter Brøgger – Sejlsportsfoto