Schmidt-søstrene Johanne og Andrea forsvarede 1. pladsen ved sejlsports-EM i Aarhus med en serie på 1-12-3 i 49erFX. Anden kvalifikationsdag bød også på dansk sejladssejr til Frederik Rask og Jakob Precht i 49er-feltet. Makkerparret ligger samlet 9’er, mens Nacra 17-katamaranen med Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov rykker frem til en 13. plads.

Den danske 49erFX-besætning med søstrene Johanne og Andrea Schmidt viste, at de mener det for alvor, da verdens bedste sejlere i de tre olympiske sejlsportsklasser 49er, 49erFX og Nacra 17 onsdag sejlede yderligere tre kvalifikationssejladser ved EM i Aarhus. Igen onsdag gav springende vindforhold masser af action og dramatik på Aarhusbugten.

Kaløvig-duoen startede som lyn og torden i dagens første sejlads, hvor det blev til en fornem sejr. Sejren blev fulgt op af en halvtung 12. plads, der belejligt kan trækkes fra, og en 3. plads, som giver to points forspring til svenske Bobeck og Netzler på 2. pladsen i det samlede regnskab.

Feltets næstbedste danske 49erFX-besætning er fortsat Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby, der faldt tre pladser til en foreløbig 21. plads. De øvrige danskere ligger spredt i feltet fra en 34. til en 66. plads ud af 67 besætninger.

Fantastisk start men lunken afslutning for Rask og Precht

Den danske 49er med Frederik Rask og Jakob Precht lå forud for onsdagens sejladser på en hæderlig 7. plads fast besluttet på at nærme sig toppen. Sådan så det i hvert fald ud, da makkerparret fra Skovshoved og Aarhus tog en overlegen sejr i første sejlads. Desværre resulterede de efterfølgende sejladser i en 7. og 8. plads, hvilket rækker til en 9. plads i 49er-feltet.

– Vi ville selvfølgelig gerne ligge etter, men det er stadig kvalifikation, så det er vigtigt at undgå større ulykker. Derfor har vi valgt en lidt forsigtig tilgang for ikke at sætte tingene over styr. Vi er dog godt tilfredse med vores start og føler, at vi følger vores gameplan, forklarede Rask og Precht efter sejladserne.

– Det er et rigtig tæt felt, og det bliver afgjort af små marginaler. I dag var vi tæt på i 5. og 6. sejlads, men sluttede alligevel med to halværgerlige resultater. Det går op og ned, men vi er med, hvor det er sjovt, fortæller drengene, der stadig kniber sig i armen over at sejle EM på hjemmebane.

Feltets næstbedste danskere Joakim Salskov-Iversen og Markus Nielsen faldt 13 pladser tilbage i 49er-feltet og er nr. 29. Lyngbek og Fuglbjerg er tredjebedste danske båd på en 43. plads.

Dansk Nacra 17-katamaran rykker frem

Nacra-feltets danske besætning Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov lagde flot fra land med en tredjeplads i første sejlads efterfulgt af en 16. og 7. plads. Det giver et lille ryk på tre pladser frem i tabellen til en 13. plads før torsdagens sejladser.

De italienske OL-vindere Ruggero Tita og Catarina Banti fortsætter sejrskursen med to sejre og en 8. plads som fratrækker i dagens sejladser. Dermed fastholder italienerne 1. pladsen og slår et hul på 14 point til New Zealandske Wilkinson og Dawson på 2. pladsen og hele 25 point til verdensmestrene Gimson og Burnet på 3. pladsen.

EM’s sidste kvalifikationssejladser sejles torsdag, før felterne opdeles, og de bedste samles til finalesejladserne, der løber fra fredag til søndag. Se alle resultater fra EM’s dag 2 her.

Frederik Rask og Jakob Precht er med, hvor det sker trods to ærgerlige resultater i dagens tre sejladser. Den første blev dog vundet. Foto: Peter Brøgger

Foto: Peter Brøgger