Stor stabilitet sikrede Warrer og Precht sølv i 49er i den indtil videre sidste test før OL i Tokyo til sommer. Baad og Thusgaard lå ligeledes lunt i svinget til medaljer i 49erFX, men måtte efter en 8. plads i Medal Race se sig overhalet og slutter som 4’er kun tre point fra sølvet i Lanzarote International Regatta.

De danske OL-håb i 49er, 49erFX og Nacra 17 fik en tiltrængt mulighed for at sejle konkurrence efter længere tids stævnetørke, da flere af verdens bedste fra 21. til 26. marts var samlet på Lanzarote til trænings- og OL-opvarmningsstævnet Lanzarote International Regatta.

Bedst gik det set med danske briller i 49er, hvor Jonas Warrer og Jakob Precht stævnet igennem viste stor stabilitet og først i 14. sejlads noterede et resultat uden for top-10. Det rakte selvfølgelig til en plads i guldfeltet og i det meste af stævnet til en 2. plads efter et par helt flyvende spaniere. I det afsluttende Medal Race lykkedes det så Warrer og Precht at cementere sølvet med en beskeden 7. plads.

Også Joakim Salskov-Iversen og Markus Nielsen fra KDY var på 49er-deltagerlisten til stævnet, men det blev desværre til en kort togt for de to pirater, der måtte trække sig på grund af en punkteret lunge til gast Markus Nielsen.

Lige ved og næsten for Ida og Marie

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub, der også skal sejle OL til sommer, havde muligheden for at hive endnu en medalje med hjem fra Lanzarote i 49erFX. Med en 1. plads i sidste guld-sejlads lå de nemlig på en samlet 2. plads i tabellen, men efter en tung 8. plads i Medal Race, skubbede et hollandsk og spansk par aahusianerne af podiet. Dermed blev det til en 4. plads for den danske duo.

Kaløvigs Johanne og Andrea Schmidt kvalificerede sig også til guldfeltet i 49erFX og endte på en samlet 20. plads, mens Katrine Krogh og Laura Steenstrup fra Hellerup sluttede stævnet på en 41. plads som sidste danske 49erFX’er.

I Nacra 17 sejlede Lin Ea Cenholt og CP Lübeck på halv kraft for ikke at forværre en drilsk håndskade, som CP i længere tid har været påvirket af. Alligevel blev det til fire sejre og en samlet 6. plads for den delvist aarhusianske katamaran. Natascha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov fra DKY blev nr. 11.

Se alle resultater her fra det, der lige nu ligner den sidste reelle OL-test før Tokyo. Grundet corona er flere stævner skubbet til efteråret, hvilket begrænser muligheden for at teste sig mod de bedste i en konkurrence, inden det for alvor gælder til det udsatte OL.