Årets første World Cup-stævne på Mallorca endte uden dansk succes, da ingen rød-hvide besætninger deltog i Medal Race og i stedet måtte notere sig for lutter sekundære resultater i alle klasser. Den danske delegation talte ellers hele 43 sejlere, hvoraf søstrene Schmidt fra Kaløvig og OL-guldvinder Anne-Marie Rindom blev bedste danskere med 18. pladser – hvis vi ser bort fra Aarhus Sejlklubs Marie Thusgaard, der sejlede under tysk fane med Sophie Steinlein. Den dansk-tyske båd blev samlet nr. 10.

Den nye sejlsæson blev for alvor skudt i gang i påsken, hvor 43 danske sejlere på tværs af de olympiske klasser stillede til start ved det traditionsrige World Cup-stævne Trofeo Princesa Sofia på Mallorca. I år var der desuden adgangsbilletter til VM for de to bedstplacerede dansske både i hver klasse. Et kommende VM, der er første mulighed for at nationskvalificere os til OL i 2024.

Trods den ekstra motivation for sejlerne var der ikke meget, der gik dansk vej under stævnet, som sluttede uden rene danske både i top-10. Ifølge Dansk Sejlunions Sportschef, Thomas Jacobsen, blev danskerne slået på klassiske sejlsportsdyder som start, fart og fundamental strategi.

– Det har været vigtigt, at man kunne starte godt og være hurtig, så man kunne vinde sit spor, sejle frit og slå på de små vindspring og trykforskelle, der viste sig at være afgørende. Vi må konstatere, at vi bredt set ikke har formået dette ved det her stævne. I stedet må vi tage lektionen med oprejst pande og bruge vores frustrationer positivt og som driver i den kommende træning, lyder konklusionen fra sportschefen via Sejlerlandsholdet på Facebook.

Små marginaler var afgørende i 49er

Rutinerede Anne-Marie Rindom, ILCA 6, og Johanne og Andrea Schmidt, 49erFX, blev med samlede 18. pladser bedste danske besætninger, hvis vi ser bort fra den tidligere OL-sejler Marie Thusgaard, der ved stævnet havde dannet par med tyske Sophie Steinlein. De blev således nr. 10 ved stævnet.

Heller ikke 49er-duoen Frederik Rask og Jakob Precht formåede at indfri forventningerne. De sluttede som nr. 21, men holdt alligevel hovederne højt trods den tunge placering.

– Det er ærgerligt, at vi ikke kommer i Medal Race, men sådan er det engang imellem. Der er få ting i guldfeltet, som skiller, hvorvidt vi ligger nummer 21, eller om vi er med i medaljekampen. 90 procent af de ting gik ikke vores vej til det her stævne, fortæller Jakob Precht og tilføjer:

– Til trods for det har vi mere blod på tanden, end vi har haft længe og glæder os til næste udfordring. Nogle gange skal man have lidt nedture, for at opturene kan blive rigtig gode. Selvom det her stævne ikke viser det på resultatlisten, er vi på vej i den rigtige retning og sejler meget bedre end sidste år. Jeg lover, vi er klar næste gang!

Overblik over danske World Cup-resultater

Se alle resultater fra påskens stævne på Mallorca her. Nedenfor får du overblik over de bedste danske resultater i hver klasse:

ILCA 6: Anne-Marie Rindom (18. plads)

49er FX: Johanne & Andrea Schmidt (18. plads)

Nacra 17: Natacha Saouma-Pedersen & Mathias Bruun Borreskov (19. plads)

49er: Frederik & Jakob Precht (21. plads)

IQ Foil Women: Lærke Buhl-Hansen (25. plads)

IQ Foil Men: Niklas Lillelund (29. plads)

ILCA 7: Johan Schubert (49. plads)

Formula Kite: Johan Beckett (55. plads)

 

Foto: Sailing Energi