En ny Danmarksmester skal findes i Aarhus, når Sejlsportsligaens 1. division i weekenden fra den 4. til 5. september sejler sæsonens fjerde og sidste stævne. Som altid er der stemning, livespeak og betting på kajen, og selvom Bandholm, Roskilde og Hellerup i skrivende stund indtager podiet, kan alt stadig nå at ske på Aarhusbugten.

I seneste weekend blev WOW-kvinderne fra Team Salt første hold i sæsonen til at slå Youngsters One i sæsonfinalen i 2. division foran Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Godt nok endte Youngsters One som samlet divisionsvinder, men det var ikke uden drama.

Et lignende drama kan meget vel være i vente i denne weekend, hvor det gælder finalen i 1. division. Her kan tingene også nå at blive vendt på hovedet, selvom Bandholm og Roskilde indtil videre har været stabilt sejlende og ligner to gode bud på en kommende Danmarksmester i Sejlsportsligaen – to point skiller dem.

Inden startskuddet lyder lørdag formiddag, er der 14 point mellem top-5, men alle i top-8 har reelt mulighed for at snuppe guldmedaljerne, heriblandt hjemmebaneholdet fra Kaløvig Cobras, som forud for stævnet i Aarhus ligger nummer 7 – 18 point efter Bandholm.

Masser af weekendaction på Aarhusbugten

Det er ’the usual suspects’, som lige nu indtager toppen af 1. division. Foruden Bandholm, Roskilde og Hellerup på podiepladserne er Sønderborg og KDY også i top-5. KDY er forsvarende mestre, mens Roskilde og Hellerup sidste år vandt henholdsvis sølv og bronze. Det er formentlig blandt dem, at vinderen skal findes.

Som i sidste weekend under 2. divisionsstævnet foregår Sailing Aarhus Week 2021 sideløbende med Sejlsportsligaens sejladser. I weekenden kan man også opleve et Nordisk Mesterskab i IQFOil, Sailing Aarhus Week Regatta og SUP Around Aarhus, ligesom promenaden til søndag prydes af store vægmalerier i forbindelse med Aarhus Street Art Festival 2021.

Derudover er der opstillet barer og madboder på det grønne areal i forlængelse af Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvilket gør det muligt at købe kolde forfriskninger og lette madanretninger. Samtidig bliver vejret fint, så der er ingen undskyldninger for ikke at kigge ned på Aarhus Ø i weekenden. Se den samlede stilling i Sejlsportsligaens 1. division her.

Foto: Frederik Sivertsen, Sejlsportsligaen