Sejlsportsligaen åbner sæsonen i maj og slutter den med finale for 1. og 2. division i Aarhus under Sailing Aarhus Week i slut-august og start-september. I år bliver det med 21 hold på startlinjen i stedet for de sædvanlige 18 og ny hovedsponsor i bådproducenten X-Yachts.

Snart afløses sibirisk vinterkulde af begyndende forårsvejr, og så kribler det for alvor i os for at komme ud på vandet igen. Det er også tilfældet for Sejlsportsligaen, som i deres seneste nyhedsbrev bager op til en ny ligasæson ved at udvide kapaciteten i feltet.

– Efter syv sæsoner er det nu tid til endnu mere udvikling. Derfor er det besluttet at udvide de to divisioner fra 18 til 21 hold. Som konsekvens vil ligaflåden vokse med én J/70’er, så flåden nu bliver på otte både, fortæller Sejlsportsligaen i seneste nyhedsbrev.

Sejlsportsligaen løfter samtidig sløret for 2021-kalenderen, der viser, at sæsonen begynder i maj i Middelfart, forsætter i Aalborg og Oure og slutter med finalestævne i Aarhus. Først for 2. division i weekenden den 28.-29. august og så for 1. division den 4.-5. september 2021 i forbindelse med den årlige martime festival Sailing Aarhus Week som i 2019.

X-Yachts er ny hovedsponsor for Sejlsportsligaen

Med årets eventkalender og de nye retningslinjer for ligasejladserne præsenterer Sejlsportsligaen ligeledes en ny hovedsponsor i form af X-Yachts, der træder ind på lige fod med ATEA. X-Yachts som i forvejen har et samarbejde med Sailing Aarhus om X-Yachts Gold Cup 2021.

Som noget nyt for den kommende sæson arrangerer Sejlsportsligaen desuden et sommerafslutningsstævne den 25.-26. september under titlen ’X-Yachts Special Event’, hvor de bedste ligasejlere, de bedste Youngsters, de bedste WOW-kvinder, sejlsportens rockstjerner og OL-sejlere inviteres til at runde sæsonen af med et brag.

Sejlsportsligaen sæson 2021:

Alle stævner bliver 2-dages stævner
• Middelfart / 1. division / 13. -14. maj
• Middelfart / 2. division / 15. – 16. maj
• Aalborg / 1. division / 5. – 6. juni
• Aalborg / 2. division / 19. – 20. juni
• Oure/Sydfyn / 2. division / 14.- 15. august
• Oure/Sydfyn / 1. division / 21. – 22. august
• Aarhus / 2. Division / 28. – 29. august
• Aarhus / 1. division / 4. – 5. september
• Porto Cervo / Sailing Champions League finale / 7. – 10. oktober

Se det fulde program og meget mere her.

Foto: Frederik Sivertsen, Sejlsportsligaen