Her bringer Sailing Aarhus tredje og sidste Q&A-del af tre, som sætter lys på sejlere i Aarhus. Ud fra fire spørgsmål indvier de os i hvordan deres sejlsportsår 2024 ser ud, hvad de skal fokusere på og hvordan de balancerer sport og fritid. I denne tredje del kan du møde Sylvester Aaby, Magnus Lund, Agnes Agersten, Camilla Svensson, Marie Maier & Nanna Scholl, som alle begår sig i 29er-klassen. 

 

Hvad er jeres mål og ambitioner for 2024?

Sylvester Aaby og Magnus Lund: “Vi vil gerne have en god placering, som vi selv er tilfredse med, til 29er VM til sommer, som jo også bliver sejlet på hjemmebane i Aarhus. Derudover vil vi gerne deltage i et stort udenlandsk stævne. Vi vil selvfølgelig også sigte efter at nå toppen herhjemme i det danske felt.”

Agnes Agersten & Camilla Svensson: “Vores mål og ambitioner for 2024 er at deltage i VM i Aarhus sammen i 29er, hvilket vi vil bruge foråret på at blive klar til. Efter VM må tiden vise hvad der skal ske, måske kigger vi lidt ind i at skulle sejle FX.”

Marie Maier & Nanna Schroll: “Vores mål er at sejle godt i guldfeldtet til VM i Aarhus 2024.”

 

Hvad skal I fokusere på sejlsportsteknisk?

Sylvester Aaby og Magnus Lund: “Boathandling, hvordan at vi sejler båden og laver nogle lækre, og kommunikation, hvordan vi snakker sammen om tingene der foregår i båden og på banen.”

Agnes Agersten & Camilla Svensson: “Vi skal fokusere på at blive skades fri, efter at have brugt det sidste halve års tid på at kæmpe med blandt andet en hjernerystelse og en overbelastning af et håndled i besætningen. Sejlsportsteknisk er fokus at blive bedre til letvejrs sejlads samt få kommunikationen og rollefordelingen i båden til at spille 100%.”

Marie Maier & Nanna Schroll: “Vi fokuserer på at blive bedre til at holde ro i stressede situationer ved at afprøve og lave faste ansvarsfordelinger i båden og ofte øve pressede situationer ved at sejle utrolig tæt på vores sejlerkammerater. Derudover øver vi os på at prioritere de relevante fokusspunkter afhængigt af vejrforholdene ved at spørge os selv, “Hvad vinder i dag?”.”

 

Hvordan balancerer I sejlsport med livet på land?

Sylvester Aaby og Magnus Lund: “Vi går begge to i folkeskole, Magnus i 9.klasse i en ESAA klasse og Sylvester i 8.klasse, så sejler vi 2-3 gange om ugen når sæsonen er igang, men vi kunne godt tænke os at sejle lidt mere. Henover vinteren sørger vi selvfølgelig for at holde os i tip-top form ved at løbe, cykle og træne osv.”

Agnes Agersten & Camilla Svensson: “Vi går begge på sidste år i en 4-årlig Team Danmark gymnasieklasse, hvilket gør det meget nemmere for os at balancere både træning og skole. Derudover giver den ekstra luft i skoleskemaet mulighed for at passe hvert vores sociale liv samt arbejde.”

Marie Maier & Nanna Schroll: “I forhold til skole er vi begge på Team Danmark ordning, så vi har lov til ekstra fravær for at træne og for at tage til stævner. Det kræver også lidt planlægning at finde tid til venner og familie, men stævner og træningslejrenes datoer meldes ud i god tid, så det er overskueligt.”

 

Hvis I skulle give råd til nye, yngre sejlere, hvad ville det så være?

Sylvester Aaby og Magnus Lund: “At stole på sig selv og ens udvikling, men også at få en masse nye venner og have det sjovt.”

Agnes Agersten & Camilla Svensson: “Et godt råd til nye 29er sejlere er at man ikke altid skal sejle sammen med ens bedste ven eller bedste veninde, da det kan risikere at sætte både venskab og makkerskab noget på prøve. Man kan i stedet finde en, man har ok kemi med, og så fokusere på at udvikle sig som team, så ender der nok med at komme et tæt venskab ud af det uanset.”

Marie Maier & Nanna Schroll: “Er du ny 29er sejler, er du allerede godt på vej, for du har valgt den fedeste jolletype! Grej på 29’eren og slæbesteds manøvrer kan godt være svært i starten, endda sværere end at sejle båden på vandet. Binder du måske spileren forkert på eller ødelægger grej i søsætningsmanøvrer gentager du unødvendige fejl, der blevet begået siden 29’eren blev bygget for første gang. Sørg defor at komme til 29er opstartsweekender, dem i Aarhus kan klart anbefales. Vi ses på vandet!”

 

Du kan støtte sejlsportstalenter i Aarhus ved at donere til Finn Beton-fonden, som hvert år støtter unge, lokale sejlere i deres sejlsportskarriere. Læs mere og giv dit bidrag: Finn Beton-fonden