DIF og Team Danmark har besluttet at imødekomme Dansk Sejlunions ansøgning om støtte til OL-kampagnen, som i foråret blev udskudt til 2021. Midlerne skal gå til indkøb af flere både, udstyr og ansættelse af en træner i laser-klassen, fortæller unionen.

De danske OL-sejlere får forbedrede vilkår og dermed øget chance for at hente metal hjem fra Tokyo til sommer, når det udskudte OL finder sted i Japan.

DIF og Team Danmark har således besluttet at imødegå Dansk Sejlunions ønske om støtte til OL-kampagnen, hvilket betyder, at forholdene optimeres for de OL-aktuelle sejlere. Støtten kommer fra den særbevilling, som Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund modtog grundet udsættelsen af OL, og skal specifikt gå til indkøb af flere både og udstyr samt ansættelse af en laser-træner, lyder det fra unionen.

Bådindkøbene skal give større fleksibilitet i forbindelse med træning. Ved at have hurtige både placeret i eksempelvis Sydeuropa og Danmark, er sejlerne ikke afhængige af at skulle fragte udstyr på tværs af Europa. Derudover kan OL-båden optimeres, mens sejlerne er på vandet i en anden, og når udstyret skal sendes til Japan i maj, har atleterne stadig en hurtig båd herhjemme, forklarer Thomas Jakobsen, sportschef i Dansk Sejlunion, til dansksejlunion.dk.

Udstyr afgørende for OL-præstationerne

– Udstyret har en stor betydning for sejlernes præstation under OL- Med særbevillingen kan vi optimere træningen og sikre, at sejlerne får den bedst mulige forberedelse frem mod OL. Derfor er bevillingen afgjort vigtig i forhold til at nå vores mål om at bringe medaljer hjem fra Japan, fortæller Thomas Jakobsen.

Tidligere på året gik Kirkbi, Sailling Fondene og Kulturministeriet sammen om ’sponsorere’ særbevillingen, der nu kommer sejlerne til gode. I alt lyder bevillingen på 8 mio., som yder hjælp til 50 atleter på tværs af 12 forskellige forbund.

Sejlerlandsholdet, der skal forsøge at hive medaljer hjem til Danmark, består af Anne-Marie Rindom i Laser Radial, Lin Ea Cenholt og CP Lübeck i Nacra 17, Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i 49erFX, Jonas Warrer og Jakob Precht i 49er samt Lærke Buhl Hansen i RS:X.