Sailing Aarhus og Fællesrådet for Aarhus Ø Og De Bynære Havnearealer gentager årets sankthans-succes, som tiltrak cirka 7-8.000 mennesker på Aarhus Ø. I 2023 tændes sankthansbålet igen foran Aarhus Internationale Sejlsportscenter – denne gang med kapacitet på op mod 10.000 gæster. 

Da Sailing Aarhus og Fællesrådet for Aarhus Ø Og De Bynære Havnearealer for første gang bød velkommen til stor sankthansfest på Aarhus Ø, var det med håb om mange gæster. Ingen havde dog forudset op mod 8.000 glade ansigter på havnepromenaden langs Aarhus Internationale Sejlsportscenter og Jette Tikjøbs Plads, hvilket lagde pres på salgsboder, lydanlæg og bålceremoni.

Det bliver der sat skik på i 2023, når Fællesrådet og Sailing Aarhus igen inviterer til sankthans-arrangement på Aarhus Ø. Det garanterer Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen, der ligesom i 2022 står bag selve afviklingen med sit team, der specialiserer sig i sejlsportsevents.

– Vi har lært af sidste års surrealistiske oplevelse og planlægger med afsæt i, at mindst lige så mange har lyst til at fejre sankthans med os i 2023. Vi opskalerer vores setup, så vi stiller an med mange flere salgsboder, bedre lydanlæg og måske et større bål eller to, så ingen behøver at stå for længe i kø, og alle kan se med, når bålet tændes, fortæller han.

Samtidig arbejder Sailing Aarhus og Fællesrådet på at lave et familievenligt for-arrangement med bål for børnefamilier og fejring for de små, før det store bål tændes ved 20.30-tiden.

Jon Koch Hansen forventer at kunne håndtere op mod 10.000 gæster i 2023 i det, der meget vel kan blive Aarhus’ største sankthansfest. Igen vil der være livemusik og mulighed for at deltage i motionsløbet Aarhus Ø-stafetten som optakt til sankthansfesten.

Én af landets bedste sankthans-lokationer

Aarhus kan bryste sig af at have én af verdens bedste sejlsportsarenaer i Aarhusbugten, men også som sankthans-lokation bør bugten rangere blandt de bedste i landet. I hvert fald mødte gæsterne op til et fantastisk syn med et tætpakket havnefront, 50-100 både på vandet, SUP-surfere, kajakroer og andre havfartøjer med Mols og Samsø som bagtæppe i midsommersolen.

Det er ifølge Sailing Aarhus også én af de væsentligste forklaringer på, at så mange mennesker deltog i sankthansfesten i sommers. Også Fællesrådet for Aarhus Ø ser frem til at gentage den store succes og være med til at opbygge en ny, fast tradition på Aarhus Ø.

– Vi glæder os over at fortsætte sankthans-samarbejdet. Vi er i fuld gang med at styrke kommunikationsplatformen til beboerne på Aarhus Ø, så vi kan tiltrække endnu flere ø-boere og frivillige til arrangementet i 2023, lyder det fra Jan Schrøder Christiansen, Fællesrådet for Aarhus Ø Og De Bynære Havnearealer.

Du kan følge Sailing Aarhus på Facebook eller finde den nyligt oprettede Facebook-begivenhed på ’Sankthansfest på Aarhus Ø 2023’ og få alt nyt om næste års sankthans-arrangement.