Sankthans på Øen 2023

- Byens måske største sankthansfest med bål på vandet

Dato

23.06.2023

Tidspunkt

18.00

Sted

Aarhus Internationale Sejlsportscenter

Eventen
Praktisk Info
Oversigtskort
Sankthansfest på Aarhus Ø 2023

Igen i år står Sailing Aarhus i samarbejde med Fællesrådet for Aarhus Ø bag årets sankthansfest på Aarhus Ø. Festen finder sted langs havnefronten fra det grønne område ved indsejlingen til Aarhus Lystbådehavn, forbi Aarhus Internationale Sejlsportscenter og til Jette Tikjøbs Plads. Bålet på vandet kan opleves langs hele havnefronten.

2022 bød på et overvældende fremmøde med 8.000-10.000 mennesker i det, der vel var byens største sankthansfest. Den 23. juni i år gentager vi succesen med livemusik, mad og drikke i boderne, bål på vandet, fælles midsommersang og tale af årets taler Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard.

Allerede nu finder du vores vejledende program under ‘praktisk info’. Der skal tages forbehold for ændringer. Se eller gense billederne fra 2022 her. Følg også vores Facebook-begivenhed her.

Sankthans på Øen 2023 bliver til med hjælp fra Fællesrådet for Aarhus Ø, Pakhusene, Z-husene, SHIP, Træskibshavnen, Uno Mas og Havnær med støtte fra Nordea Fondens ‘Liv i det lokale’-pulje.

Foreløbigt vejledende program for sankthans på Øen 2023
Kl. 18.00 – Eventpladsen åbner fra Aarhus Internationale Sejlsportscenter til Jette Tikjøbs Plads
Kl. 18.00 – Boderne åbner for salg af mad og drikkeKl. 19.00 – Musik og anden underholdning starter
Kl. 21.30 – Båltale v. Borgmester Jacob Bundsgaard
Kl. 21.45 – Bål tændes. Når ilden får fat, spilles midsommersangen Kl. 23.00 – Boder lukker. Tak for i aften. 
 
Der vil være salgsboder på havnepromenaden med salg af kolde fadøl og rosé, vand og lækre gin&tonics samt grillpølser og brød. Som nævnt skal der tages forbehold for ændringer i programmet, da ovenstående kun er vejledende.
 
For at gøre eventen så grøn som muligt og minimere trykket på Aarhus Ø’s i forvejen få parkeringsplads appellerer vi til, at man enten griber sin cykel eller klarer vejen til Aarhus Internationale Sejlsportscenter til fods. Der er flere få offentlige p-pladser på Aarhus Ø og mulighed for betalt parkering i p-kælderen under Z-huset, ligesom bybus 23 stopper cirka 100 meter fra sejlsportscenteret.

Kan findes kort inden eventstart.