Foto: Peter Brøgger

Frem mod sommerens store begivenhed i Sailing Aarhus, verdensmesterskabet for 29er klassen, har Salling Fondene valgt at støtte afviklingen af stævnet med 300.000 kr.

Uundværlig støtte til event og den nye generation

Når omkring 250 besætninger og 500 sejlere samt trænere og familier fra 30 forskellige nationer besøger Aarhus Internationale Sejlsportscenter på Aarhus Ø i sommeren 2024 for at være med til 29er VM, vil de blive mødt af et stævne-setup i international klasse. For at opnå en afvikling på det niveau kræver det god støtte fra lokalområdet. Dertil har Salling Fondene meldt sig på banen med et beløb på 300.000 kr., som skal være med til at sikre en professionel afvikling og fastholde Aarhus’ position som en sejlsports by i verdensklasse.

– Vi er enormt glade for at Købmand Herman Sallings Fond har valgt at støtte det kommende verdensmesterskab i 29er-klassen. Mange af disse store mesterskaber kan ikke lade sig gøre uden en sådan støtte, så vi er meget taknemmeligt for at, der er blevet set positivt på vores ansøgning, udtaler direktør i Sailing Aarhus, Jon Koch Hansen.

29er-klassen er ”lillesøster” til 49er- 49erFX-klassen og regnes som en af de mest konkurrenceprægede ungdomsklasser inden for sejlsporten. Med andre ord udklækkes morgendagens danske sejlsportstalenter indenfor denne klasse, fordi 29eren er den perfekte platform til at erhverve sig de nødvendige færdigheder der skal til inden man tager skridtet op for sejle 49er. Derigennem kan man – forhåbentlig – være med til at vinde olympiske medaljer med hjem til Aarhus og Danmark. Men for at nå dertil, kræver det udvikling.

– Netop dette verdensmesterskab er vigtigt da vi står over for en ny generation af sejlsportstalenter i Aarhus, og denne event kan være med til fortsat at sikre den positive udvikling i den danske 29er-gruppe, slutter Jon Koch Hansen.

Flere medaljer til Danmark

Hos Salling Fondene er Jens Bjerg Sørensen, formand i Købmand Herman Sallings Fond, glad for at kunne bidrage til afviklingen af 29er VM, der forhåbentlig også kan give sejlerne en hjemmebanefordel på Aarhusbugten.

– Sejlsport er en af de idrætter, der bidrager med mange medaljer til Danmark. Derfor er vi glade for at kunne hjælpe Sailing Aarhus med at gennemføre dette verdensmesterskab for en masse unge mennesker i deres idræt. Sejlsporten i Aarhus har sat et virkeligt højt ambitionsniveau i forhold til at gøre vores by til et højtprofileret sejlsports-hotspot i Danmark såvel som på international plan. Og det er vi glade for at kunne være med til at bakke op om, slutter Jens Bjerg Sørensen.

29er VM 2024 afholdes af Sailing Aarhus fra Aarhus Internationale Sejlsportscenter på Aarhus Ø i perioden 31. juli – 10. august.