Kaløvig Bådelaug kan nu kalde sig verdens 3. bedste klubhold, efter at Cobras søndag sikrede sig bronzemedaljer i Sailing Champions League. Det skete lige for snuden af KDY Sharks, som også var én af fire både i den afgørende FINAL 4. Vinderen blev Royal Sydney Yacht Squadron.

Efter fire dages intensiv sejlads i Schweiziske St. Moritz blev der søndag kåret en vinder af det prestigefyldte SAILING Champions League – eller VM for klubhold.

Desværre blev det ikke Kaløvig Cobras og dermed Kaløvig Bådelaug, som endte allerøverst på podiet, men med en flot bronzemedalje og en placering som bedste danske klubhold var der god grund til østjyske smil.

Mens Kaløvig i den afgørende FINAL 4 tog sig af 3. pladsen og henviste KDY til 4. pladsen, løb australske Royal Sydney Yacht Squadron med titlen som verdens bedste klubhold foran tyske Norddeutscher Regatta Verein i en spændingsmættet finalesejlads.

Flotte danske præstationer

Både Kaløvig og KDY markerede sig rigtig flot undervejs og var derfor med helt fremme til det sidste. I sidste ende var det ikke nok til at slå australierne, som med sejren blev første besætning uden for Europa til at hjemtage CL-trofæet.

Udover Kaløvig og KDY var Frederikshavn Sejlklub også med til at repræsentere de danske farver i Schweiz, hvor de 24 bedste klubhold i verden deltog i finalen. Nordjyderne sluttede som nummer 14.

Det specielle ved St. Moritz er, at der sejles i 1.800 meters højde, samtidig med at setuppet for publikum er rigtigt godt. Det giver nemlig en suveræn oplevelse for såvel publikum som sejlere. Netop samspillet mellem sejlere og publikum er noget af det, ligasejlads lever højt på, og måske derfor er det med i overvejelserne som testevent på OL-programmet.

Se den fulde resultatliste fra SAILING Champions League 2019-finalen her: //scl2019-final.sapsailing.com/gwt/Home.html#/regatta/leaderboard/:eventId=e59f2681-94ca-4a9d-b815-c4995b17d26e

Skipper Lars Vilhelmsen og resten af COBRAS-holdet efter bronze i CL i St. Moritz. SAILING CHAMPIONS LEAGUE FINAL / ST MORITZ 2019 ©TOMAS MOYA/ SAILING ENERGY / SCL 2019 Free Editorial Rights 18 August, 2019.