Aarhus Bugt vrimler i disse dage med elite-, ungdoms- og breddesejlere som en del af Sailing Aarhus Week. Sailing Aarhus står bag tre stævner, som favner sejlere på alle niveauer og på sigt skal vokse sig større til én stor maritim folke- og sejlerfest i den jyske hovedstad.

I disse dage boltrer sejlere på alle niveauer sig på en solbeskinnet Aarhus Bugt, hvor Sailing Aarhus i samarbejde med medlemsklubberne Aarhus Sejlklub, Sejlklubben Bugten, Kaløvig Bådelaug og Marselisborg Sejlklub står bag Sailing Aarhus Week.

Hele tre stævner bliver i weekenden afviklet mellem klubberne samt Aarhus Internationale Sejlsportscenter – Aarhus Olympic Days II for de olympiske klasser 49er, 49erFX og Nacra 17, Sailing Aarhus Week Youth Kaløvig for ungdomssejlere i 29er og Europajolle samt Sailing Aarhus Week Regatta på tværs af syv forskellige klasser for breddesejlere.

– 2020 har selvfølgelig været et specielt år, men målet med Sailing Aarhus Week er at skabe en årlig sejlerfest, der kan rumme både eliten, ungdommen og bredden. Det skaber en rigtig fed dynamik. Vi har besøg af nogle af verdens bedste sejlere, der kan være med til at inspirere de unge og bredden, som omvendt bidrager med en fantastisk stemning, fortæller Jon Koch Hansen, direktør i Sailing Aarhus.

– Det er et setup, vi gerne vil bygge videre på i de kommende år. Det skal være grundstenen for Sailing Aarhus Week, at den netop rummer alle, så vi får et stort, folkeligt og summende stævne i Aarhus, tilføjer han.

COVID-19 udfordrer de udenlandske sejlere

Sailing Aarhus Week er i år udfordret af coronasituationen, der betyder, at arrangørerne har været tvunget til at begrænse deltagerantal, opdele i grupper og tage andre forholdsregler for at undgå smittespredning. Alligevel har cirka 120 besætninger på tværs af alle klasser meldt deres ankomst i Aarhus.

Mens de første sejladser under Sailing Aarhus Week Regatta og Sailing Aarhus Week Youth i Kaløvig blev afviklet lørdag, tog elitesejlerne hul på Olympic Days’ første sejladser fredag. Her manglede flere af de udenlandske sejlere i 49er, 49erFX og Nacra 17 ved startlinjen.

– Flere af de udenlandske sejlere er stadig udfordret, når de skal rejse rundt i verden. Det kan vi også mærke. Jeg har talt med flere, der har haft svært ved at rejse ind i landet. F.eks. talte jeg med det polske landsholds spanske træner, som ikke fik lov at stige ombord på sit fly, fordi de spanske myndigheder ikke ville acceptere dokumentationen fra de danske, fortæller Jon Koch Hansen, der trods omstændighederne er tilfreds med opbakningen til dette års Sailing Aarhus Week.

Se, hvordan det gik med alle tre stævner under Sailing Aarhus Week her:

Aarhus Olympic Days II 2020

Sailing Aarhus Week Regatta 2020

Sailing Aarhus Week Youth 2020 Kaløvig