Inge Kjærgaard har siden VM 2018 været et velkendt ansigt blandt de frivillige, når der var sejlsportsrelaterede events i Aarhus. Fra april trådte hun ind i Sailing Aarhus-teamet, hvor hun er tilknyttet som frivilligkoordinator. Inges primære opgave bliver, qua sine stærke koordineringskompetencer, at gøre det mere attraktivt at være frivillig i Sailing Aarhus.

I de senere år har det været svært ikke at støde på Inge Kjærgaard, når der var større sejlsportsaktiviteter på Aarhusbugten. Hun brænder således for at involvere sig i events, især på frivilligfronten. I 2018 var hun for første gang indblandet i sejlsport, da hun var med til at afvikle VM for alle olympiske klasser i Aarhus.

Siden har hun spillet en stadigt større rolle som frivillig i Sailing Aarhus’ events, og nu kommer sejlere, publikum og især frivillige til at se meget mere til Inge, der er ansat som frivilligkoordinator i Sailing Aarhus fra april 2023.

– Vi er rigtig glade for at få Inge med ombord. Hun er dygtig til at skabe relationer og stærk i det koordinerende arbejde, hvilket kommer vores frivillige til gode. Vi arbejder nemlig på at gøre helhedsoplevelsen bedre for vores frivillige, såvel praktikken som det at skabe en god oplevelse for dem, fortæller Jon Koch Hansen, der er direktør i Sailing Aarhus.

Sejlsporten kan noget ganske særligt

Inge Kjærgaard, der er opvokset i Aarhus, har rigtig stor erfaring med koordineringsopgaver, og i arbejdet med andre mennesker. Hun har mange års erfaring med HR og lignende opgaver fra Salling Group, ligesom hun som frivillig har været med omkring byens mange events gennem en årrække.

– Min opgave bliver at tage mig godt af de frivillige og sikre, at de kommer igen næste år. Jeg elsker fornemmelsen af at skrabe i savsmulden, når det hele går løs og være med til at få alle tingene til at glide professionelt og at se, at de frivillige er glade og engagerede, fortæller Inge Kjærgaard og tilføjer:

– Sejlermiljøet kan noget særligt. Jeg oplever en stor, frivillig velvillighed og et fladt hierarki, som adskiller sig fra meget andet. Alle står sammen om at løfte sejlsporten, og det kan man virkelig mærke.

Blandt andet på grund af den specielle stemning i miljøet har Inge siden VM i 2018 frivilligt deltaget alle større events, herunder EM i sommers, ligesom hun varetager en vigtig rolle i forbindelse med The Ocean Races stopover i Aarhus i maj-juni 2023.

Ny app skal gøre det let at være frivillig

Med ansættelsen af Inge Kjærgaard introducerer Sailing Aarhus samtidig en ny applikation – AppVagt, der skal gøre det nemt at interagere med frivillige. Det bliver ligeledes nemmere at fordele frivilligvagter, kommunikere og få overblik over opgaver i forbindelse med events. Det hele i fuld overensstemmelse med de strenge GDPR-regler.

Mere om AppVagt-appen følger, når den er sat op til den nye sejlsæson. Du kan læse mere om at være frivillig i Sailing Aarhus her.

Du kan også skrive direkte til Inge Kjærgaard, hvis du er interesseret i at blive frivillig til én eller flere af Sailing Aarhus’ events i den kommende sæson på: inge@sailing-aarhus.dk

Foto: Peter Brøgger, EM 2022