Søren Ilsø Mahneke er Sailing Aarhus’ nye event- og sponsorkoordinator, efter at han i januar blev fasttilknyttet. Søren har været en del af familien siden sommer, hvor han ydede en stor indsats i forbindelse med vores aktiviteter under Sailing Aarhus Week. Som jobtitlen antyder, skal Søren styrke sponsorindsatsen og tage del i eventplanlægningen i Sailing Aarhus. 

Når Østjyllands fodboldflagskib, AGF, ikke stod klar med en guldrandet kontrakt, er underskriften på ansættelsespapirerne hos Sailing Aarhus noget nær det bedste, der ifølge Søren Ilsø Mahneke kunne ske. Den 10. januar blev han officielt tilknyttet Sailing Aarhus i en stilling som event- og sponsorkoordinator.

– Det er vildt fedt at være en del af Sailing Aarhus. Med både teamet, stillingen og opgaverne er det tæt på drømmejobbet. Det er en kæmpe gave at få lov at arbejde med det, man brænder for. Og det er især at skabe fede oplevelser for folk. At følge tingene fra tegnebrættet og frem til afviklingen er fantastisk. Følelsen efter et velafviklet event er ubeskrivelig vanedannende, fortæller han.

29-årige Søren Ilsø Mahneke ser egne forcer i et stort gåpåmod, når der skal planlægges, og en utrættelig arbejdsindsats, når der skal afvikles. Det kunne såvel gæster som kollegaer bevidne i sommers, hvor han var en del af forklaringen på, at det lykkedes Sailing Aarhus at gennemføre 11 events på tre uger fra SailGP til Sailing Aarhus Week.

– Vi er enormt glade for at kunne tilknytte Søren, der ydede en fantastisk indsats, da vi havde travlt i sommers. Han bliver en vigtig spiller på holdet i afviklingen af vores mange kommende events og i forsøget på at styrke vores sponsorindsats. Det er absolut nødvendigt for at tage det næste skridt i vores lille organisations udvikling, fortæller Jon Koch Hansen, direktør i Sailing Aarhus.

Skal sikre mere økonomi til at udvikle sejlsporten

Det nye eventår ser ikke ud til at blive mindre travlt end 2021. I hvert fald venter foreløbigt 14 events, heriblandt et EM for 49er, 49erFX og Nacra, i den nye eventkalender, som Sailing Aarhus offentliggør i januar måned.

– Jeg glæder mig til at være en del af en hel sæson. Det er lidt som om, livet har været sat på pause fra september til april, hvor det begynder igen. Det bliver fedt. Især glæder jeg mig til at arbejde med Aarhus Ø-stafetten, som afholdes for første gang i år, og Fever-Tree Pink Cap Party, som var en stor oplevelse sidste år, fortæller Søren Ilsø Mahneke, der ikke beskriver sig selv som søstærk og derfor vil være at finde på land i første omgang.

– Jeg kommer primært til at arbejde med landdelen under vores events, for det er det, jeg er god til. Derudover skal jeg forsøge at styrke vores sponsorindsats, så der kommer mere luft i økonomien til at udvikle sejlsporten i Aarhus, tilføjer han.

Søren Ilsø Mahneke er nordjyde bosat på Frederiksbjerg i Aarhus og soon-to-be-daddy. Han har en bachelor i Sport & Event Management og en kandidat i Oplevelsesøkonomi, og så er han fast mand på lægterne på Ceres Park til AGF’s hjemmekampe, dygtig tennisspiller og serienørd i fritiden.

Foto: Peter Brøgger – sejlsportsfoto