Maria Rønde Kühl er ny eventkoordinator i Sailing Aarhus. Engagementet løber i første omgang frem til september, hvor eventåret går på hæld. Maria, der i sin fritid er ivrig sejler og instruktør i Sejlklubben Bugten, brænder for at kombinere event og sejlsport samt give folk gode oplevelser.

Maria Rønde Kühl har altid været fascineret af at sejle på trods af, at hun hverken har familie eller venner, der sejlede. I stedet måtte hun lære det selv. Det gjorde hun i Sejlklubben Bugten, hvor hun i dag sejler på 7. år med en passion for sporten, der kun vokser sig større.

Hun har i mange år haft en drøm om at sejle ud i verden på ubestemt tid og er lige nu i gang med at finde en båd sammen med fire andre unge, efter at de har fået låneplads i Egå. Maria har i de senere år arbejdet med events i Aarhus Festuge og Kulturhovedstad 2017, og i den sammenhæng opstod idéen om at kombinere sejlsport og events.

– Det er fedt at kunne binde min personlige og faglige interesse sammen. Jeg har altid været fascineret af sejlsporten og det at give folk oplevelser, der bringer glæde. Jeg er selv stor bruger af kulturelle oplevelser og events, så jeg ser frem til at være med til at opbygge events og se dem udfolde sig i en folkefest, fortæller Maria Rønde Kühl og tilføjer:

– Det bliver stort at afvikle EM i Aarhus, men det bliver også spændende at være med til at udvikle en event som Aarhus Ø-stafetten fra bunden, give den liv efter et par hårde coronaår og skabe en fast tradition på Aarhus Ø.

Stor gevinst over travl sommer

Marie Rønde Kühl er tilknyttet som eventkoordinator og vil formentlig kunne mødes til alle stævner og events i Sailing Aarhus-regi. Hun bliver primært tilknyttet Aarhus Ø-stafetten i juni, EM for 49er, 49erFX & Nacra 17 i juli og SUP Around Aarhus i august 2022.

– Vi er rigtig glade for at få Maria med ombord. Maria er selv sejler og medlem i Sejlklubben Bugten, hvilket betyder, at hun har stor forståelse for, hvad vi går og laver. Vi ser frem til en meget travl sommer, hvor kronen på værket bliver EM, og her vil Maria få en stor koordinerende rolle, ligesom hun skal hjælpe os med at løbe Aarhus Ø-stafetten i gang, fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen.

28-årige Maria Rønde Kühl er født og opvokset i Aarhus og har læst Performance Design og Kommunikation på Roskilde Universitet. Efter tre års studier i København flyttede hun retur til Aarhus i januar 2021.

Foto: X-Yachts og Privat