Sikkerhed fremfor alt. Derfor har arrangørerne bag Kapsejladsen i Universitetsparken hyret Sailing Aarhus til at varetage opgaven at sikre, at alt går forsvarligt for sig, når de studerende i slutningen af april slår til søren ved Danmarks største studenterbegivenhed. Som led i aftalen får Sailing Aarhus lov til selv at stille til start med et hold, der kan udfordre de studerende. 

Siden 1991 har universitetsstuderendes festforeninger og fredagsbarer sat hinanden stævne i Universitetsparken for at udpege den forening af studerende, som allerhurtigst kan finde vej over Universitetssøen. Kapsejladsen bliver overværet af tusindvis af studerende og er et af årets store festlige højdepunkter for alle med et studiekort.

Kapsejladsen er Danmarks største studenterbegivenhed, hvilket stiller store krav til sikkerhed. Derfor har arrangørerne rakt ud til Sailing Aarhus, der i kraft af stor erfaring med kapsejlads og sikkerhed på vandet har takket ’ja’ til at varetage opgaven.

– Studenterforeningen var blandt tilskuerne til SailGP i august og var imponerede over vores håndtering af sikkerheden på vandet. Siden har vi været i tæt dialog med arrangørerne af Kapsejladsen og er stolte over nu at kunne lukke aftalen. Vi arrangerer begge kapsejladser, og vi har da også lidt erfaring i at drikke øl, så på den måde var det et perfekt match, fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen.

Øl-stafet og kajakroning over indsejlingen

Som del af aftalen har Jon Koch Hansen fået indskrevet et Sailing Aarhus-hold i Kapsejladsen. En udfordring, Sailing Aarhus tager lige så seriøst som sikkerhedsopgaven. Således har man i de seneste uger kunnet se Sailing Aarhus-medarbejdere træne øl-stafet og kajakroning over indsejlingen til Aarhus Lystbådehavn.

Jon Koch Hansen fortæller i samme ombæring, at Sailing Aarhus vil være massivt til stede i Universitetssøen med såvel RIB-både som et dykkerteam, ligesom der vil blive sat hårdt ind over for deltagere, der har for høj en alkoholpromille. Alkohol og sejlsport er ikke foreneligt – i hvert fald ikke før man er gået i land, påpeger sejlsportsdirektøren.

Kapsejladsen går i al sin enkelthed ud på, at 14 udvalgte festforeninger og fredagsbarer hver stiller med fem brave kapsejlere. Hver deltager roer over søen, bunder en øl og snurrer ti gange rundt om flasken, inden de roer tilbage og giver stafetten videre til næste deltager. Vinderne er det hold, der først har alle deltagere i mål. Slutteligt afvikles en finale med tre hold, hvor vinderen kan hæve trofæet ’Det Gyldne Bækken’.

Årets kapsejlads afvikles den 29. april 2022 – denne gang med Sailing Aarhus som deltager og sikkerhedsansvarlig.

Foto: Peter Brøgger – Sejlsportsfoto