Fællesrådet for Aarhus Ø og Sailing Aarhus står sammen om et nyt motionsløb på Aarhus Ø den 23. juni 2022 i forbindelse med sankthans. Målet er at styrke sammenholdet på tværs af beboere, foreninger og virksomheder på Aarhus Ø og skabe en årlig begivenhed bundet op på motion, samvær og hyggelig sankthansfejring. 

Forestil dig at stå blandt venner, familie, naboer og nye bekendtskaber på havnepromenaden på Aarhus Ø i juniaftensolen, mens det store sankthansbål knitrer på vandet. Måske har du lidt køligt i glasset og en veltilpas fornemmelse i kroppen efter at have løbet fire kilometer i smukke omgivelser med to af dine nærmeste.

Som deltager i øens nye motionsløb, Aarhus Ø-stafetten, bliver ovenstående scenarie til virkelighed. Torsdag den 23. juni afvikler Sailing Aarhus og Fællesrådet for Aarhus Ø således historiens allerførste ø-stafet, som byder på fire kilometer langs vandet og mellem nogle af øens flotte, nye byggerier.

– Tankerne bag Aarhus Ø-stafetten er dels at skabe en ny, hyggelig tradition for aarhusianerne, og dels at sætte gang i sammenholdet på øen. Aarhus Ø er en relativt ny bydel, hvor vi, som forening på øen, gerne vil bidrage til, at såvel beboere, foreninger som virksomheder på Aarhus Ø kommer lidt tættere på hinanden, fortæller Jon Koch Hansen, direktør i Sailing Aarhus.

Lokal opbakning fra løbe- og fitnesskæde

Mens Sailing Aarhus tager sig af løbsafviklingen, står Fællesrådet for Aarhus Ø og de bynære havnearealer for sankthans-aktiviteter med båltale og bål på vandet. Desuden bakker flere lokale virksomheder op om eventen. SeierFitness, der til dagligt holder til i Pakhusene, støtter med hjælp til markedsføring og opvarmning til løbet, ligesom løbeudstyrskæden Løberen aktiverer deres løbenetværk for at sprede det gode budskab.

– Vi synes, det er fantastisk, når der tages initiativ til et løb som Ø-stafetten. Vi var ikke i tvivl om, at vi ønskede at støtte op og være med til at sprede budskabet. Det er vigtigt, vi får skabt aktiviteter og årlige traditioner på øen, hvor virksomheder og beboere kan komme hinanden ved og som bonus får lidt sved på panden, fortæller Mads Seier, direktør i SeierFitness. Han suppleres af Ebbe Møller Nielsen, der er direktør for Løberen:

– Aarhus Ø-stafetten er et initiativ, der fremmer idrætten og skaber en fest i en ny bydel. Vi synes, det er fedt, at Sailing Aarhus laver et løb for hele Aarhus, og vi vil gerne hjælpe med at give løbet de bedste forudsætninger for at komme i gang og udvikle sig.

Gratis sankthansfejring og fri adgang til eventpladsen

Aarhus Ø-stafetten finder sted torsdag den 23. juni 2022 kl. 17.00 ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter på spidsen af Aarhus Ø. Her udleveres startnummer og laves opvarmning af SeierFitness, inden stafetten skydes i gang kl. 18.30.

Efter løbet kan der tilkøbes mad og drikke på eventpladsen ved sejlsportscenteret, mens tale, sang og bål på vandet kan opleveles på havnepromenaden bag centeret. Der er åbent for alle både på eventpladsen og ved den efterfølgende sankthansfejring.

Læs mere om Aarhus Ø-stafetten på begivenheden Aarhus Ø-stafetten 2022 på Facebook eller på www.sailing-aarhus.dk/aarhus-oe-stafetten-2022/. Du kan også tilmelde dig og dit stafethold direkte via dette link: www.sportstiming.dk/event/9886. Tilmeldingen for et hold a tre personer koster sølle 549 kr. plus gebyr.