Sailing Aarhus’ partner Helly Hansen stod som sponsor bag American Magic-holdet ved Prada Cup, der kvalificerer vinderen til legendariske America’s Cup mod Team New Zealand. American Magic fik ikke lov at løfte ’The Auld mug’ i denne omgang efter en dramatisk semifinale. Helly Hansen har til holdet udviklet en ny Foil-serie, som AFI Marine nu forhandler.

‘Harder, better, faster, stronger’ er titlen på en Daft Punk-sang, men det karakteriserer også verdens mest prestigefyldte regatta America’s Cup.

Det som gør Americas Cup ekstra særlig i år, er den nye AC75 båd; bygget på et 75 fods foilet enkeltskrogsdesign. Ifølge kaptajn Terry Hutchinson, fra American Magic-båden, er det, den leverer, mildt sagt imponerende. Båden når hastigheder på over 30 knob i modvind og 40-50 knob i medvind.

– AC75 er uden sidestykke, et imponerende stykke ingeniørarbejde. Den ligger helt i spidsen af, hvad der er muligt teknologisk. Båden er bedst og tryggest, når det går rigtigt, rigtig hurtigt, men det kræver samtidig, at du er 100 pct. opmærksom på alt, hvad der foregår omkring dig. Går det galt, kan det have alvorlige konsekvensener, hvis båden vælter med høj hastighed rundt om en bøje, fortæller Hucthinson.

Det var lige præcis, hvad der skete søndag den 17. januar. AC75 væltede under stort drama, men med en kæmpe indsats lykkedes det at redde båden og alle ombordværende, desværre måtte båden senere udgå af Americas Cup.

Enormt team med milliardstort budget og nordisk support

Selvom der kun er 11 toptrænede sejlere ombord, består American Magic teamet totalt set af 140 personer, nærmest som et Formel 1 team, med en overvægt af ingeniører, dataanalytikere og eksperter, der konstant analyserer og maksimere hver enkelt detalje for at øge farten.

Ifølge Financial Times har enkelte af bådene et budget på over 1.3 milliarder kroner! Det kræver gode samarbejdspartnere og sponsorer, og med et af verdens stærkestes brands inden for sejlsport var det naturligt for Helly Hansen at indgå et sponsorsamarbejde med American Magic.

Som sponsor har Helly Hansen fulgt American Magic Teamet tæt, og samarbejdet har også ført til udvikling af den nye Foil-serie, der består af Foil Pro Jacket samt Foil Pro Smock – jakken kan købes her. Prada Cup-finalen afvikles i løbet af de kommende uger, mens America’s Cup finder sted fra den 6. til 15. marts 2021.

Artiklen er bragt i samarbejde med Sailing Aarhus-partnerne Helly Hansen og AFI Marine, der står for tekst og billeder.