Sådan lyder det samstemmende fra X-Yachts og Sailing Aarhus. I begyndelsen af marts blev parterne enige om at udskyde årets X-Yachts Gold Cup til slutningen af august for at være sikre på at kunne skabe en uforglemmelig event med mange deltagere.

På det tidspunkt var der mere end 70 tilmeldte, men desværre måtte flere deltagere hoppe fra, fordi eventen blev flyttet. Efter den seneste melding og nyeste regulativer fra de danske myndigheder er al tvivl visket væk. Gold Cup i august er en realitet.

– Nu sætter vi alle sejl for at få besat deltagerlisten. Vi vil gerne have 75 deltagende både, for så ved vi, at vi får en god fest samtidig med, at vi kan håndtere kravene, fortæller Kræn Brinck Nielsen, CEO hos X-Yachts.

Først til mølle for 75 X-Yachts-besætninger

Sailing Aarhus er i disse dage godt beskæftiget med at fortolke danske og internationale regler. For Jon og medarbejderne i Sailing Aarhus er det ikke kun Gold Cup, der er på spil, men mange andre sejlsportsevents hen over sommeren; Så det gælder om at være godt klædt på til at kunne træffe de rigtige beslutninger.

– Vi har lige haft et møde med X-Yachts, og vi er 100 pct. enige om at køre på som oprindeligt planlagt. Derfor skal der lyde en opfordring fra os om at melde sig til Gold Cup nu. Og her gælder selvsagt først til mølle-princippet, for når der er 75 tilmeldte, lukker vi for tilmeldingsmodulet, fortæller Jon Koch Hansen, der er direktør i Sailing Aarhus.

– Alt afhængig af udviklingen kan vi ikke udelukke, at der også kommer en venteliste i spil, tilføjer han.

X-Yachts Gold 2021 afvikles i Aarhus fra 26. til 29. august 2021 i forbindelse med Sailing Aarhus Week, efter at coronasituationen i foråret gjorde det umuligt at gennemføre.