Seks danske sportsaktører går sammen om at skabe et nyt community, der skal styrke bæredygtighedsdagsordenen inden for sport- og eventbranchen i Denmark. AGF og Herning Blue Fox er frontløbere til fællesskabet, hvor også Viborg HK, VM i Ridesport 2022, HimmerLand og Sailing Aarhus bakker op. 

Fodboldklubben AGF og ishockeyklubben Herning Blue Fox har med ambition om at gå forrest i den grønne omstilling i danske sportsforeninger fundet sammen og startet fællesskabet ’Sustainable Sport & Event Community Denmark’, der samler aktører på tværs af sportsverdenen.

Sailing Aarhus er blandt de seks opstartsmedlemmer, der også har håndboldklubben Viborg HK, golfklubben HimmerLand og VM i Ridesport 2022 med i kampen for en mere bæredygtig verden.

– Det er stort for Sailing Aarhus at være en del af denne elite, og vi har store forventninger til fællesskabet. Vi har allerede holdt et par spændende møder, som har vist os, at vi kan lære meget af hinanden. Deltagerne er førende i deres respektive sportsgrene, så det er et fornemt selskab, vi er kommet i, fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen og tilføjer:

– Sejlsporten har flyttet sig, og vi kan mærke, at vi qua vores store events er kommet længere frem i folks bevidsthed. Vi tror på, at vi via sparring og deling af viden kan være med til at præge bæredygtighedsdagsordenen. Det er der brug for i sport- og eventverdenen.

Tosidet ambition for det nye fællesskab

Ifølge Anne Jensen, der er chef for branding og bæredygtighed i AGF, er ambitionen for det nye community tosidet, men først og fremmest handler det om at styrke bæredygtighedsdagsordenen i sportsverdenen.

– Det gør vi ved hjælp af sparring, vidensdeling og fælles læring. Dernæst vil vi bruge sporten som løftestang for at skabe større bevidsthed om en bæredygtig udvikling. Vi ved, at sport har enorm betydning for mange mennesker, og det er et potentiale, som ikke udnyttes til fulde her i landet endnu, fortæller Anne Jensen.

– Vi satser benhårdt på at gøre VM i Ridesport 2022 så bæredygtigt som muligt, og det var da også en del af budprocessen frem mod, at Danmark fik tildelt verdensmesterskabet, så vi tager det meget seriøst. Vi glæder os over at blive en del af et community, hvor vi kan trække på andres erfaringer og ikke nødvendigvis opfinde alt fra bunden hver gang, fortæller Jens Trabjerg, der er CEO i VM i Ridesport 2022.

Skal på sigt foldes ud nationalt

Sustainable Sport & Event Community Denmark har ambitioner om at fungere nationalt. Så selvom gruppen indtil videre kun har jyske medlemmer, er det planen at åbne for deltagelse fra flere på sigt. Hvem det skal være, ønsker initiativtagerne at finde frem til i løbet af første halve år:

– Vi synes, vi har en stærk kerne af klubber og organisationer, der alle har taget de første spadestik i en bæredygtig retning. Først og fremmest skal vi bruge lidt tid på at lære hinanden at kende, så vi kan styrke hinanden. Derefter vil vi rigtig gerne invitere for eksempel forbund og andre dele af oplevelsesbranchen med, fortæller Christian Hostrup, Sales & CSR manager hos Herning Blue Fox.

Indtil videre ventes initiativtagerne at afholde en endagskonference i efteråret, hvor alle kan deltage. Derefter planlægges der fire årlige fysiske møder, hvor arbejdet for større klimabevidsthed og bæredygtig forretningsudvikling skal pågå.